Strategiendring – uke 41

De første fire ukene av Skoleduelleen har nå passert, og vi har så langt oppnådd en avkastning på -1,8% prosent, mot hovedindeksen som har gitt en avkastning på -0,2 prosent. Uken berte preg av positiv utvikling i handelssamtalene mellom USA og Kina, samt nok et angrep på et tankskip i Midtøsten. I tiden fremover tror vi utviklingen i handelssamtalene være viktig for hvordan markedet reagerer. Rentebeslutning fra Federal Reserve begynner også å nærme seg, og vil også være en viktig driver.

Vi valgte denne uken å gjøre en strategiendring i porteføljen vår. Vi besluttet at porteføljen i Skoleduellen til en stor grad skal speile den vi har i vårt aktivt forvaltede fond IK-NHHS. Grunnen til strategiendringen er at det er aksjene i IK-NHHS vi følger tettest og har mest kompetanse rundt. Vi tror derfor det er fornuftig å inkludere også disse aksjene i Skoleduellen.

Vi har derfor gjort en rekke endringer i vår portefølje. Vi solgte oss helt ut av Flex LNG og ABG Sundal Collier. Førstnevnte røk ut blant annet fordi vi mener risikoen i aksjen er unødvendig høy. Sistnevnte røk ut for å unngå for høy andel av finansaksjer.

Samtidig kjøpte vi oss opp i Borregaard, Salmar, Kid, Bouvet, NRC Group, Sparebanken Vest og Subsea 7. Dette er alle selskaper vi kan grundig og følger tett. Vi er nå fult investert, og har følgelig ikke lenger en kontantposisjon.

Dermed består porteføljen vår nå av: Aker, Borregaard, Bouvet, Kid, Lerøy Seafood Group, NRC Group, Pareto Bank, SalMar, Self Storage Group, Sparebanken Vest, Subsea 7 og TGS-NOPEC.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer