Store oljetap i JP Morgan?

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

JP Morgan leverer første kvartalstall før USA åpning i dag. Markedet er nervøse foran tallene, og for første gang på 5 kvartaler ventes det fall i inntektene. Jeg mener disse tallene blir en tidlig indikator på hvor vondt den lave oljeprisen har gjort. Ingen tvil om at det blir stygge tap for bankene nå og det blir verre. Skal bli spennende å se hvor store tap innen shale oil og lignende vi vil se. Men ikke minst står vi ovenfor en stor restrukturering av obligasjonsgjeld frem i tid. Så utlånsporteføljen vil bli lest med lupe. Spennende også å se hvor mye av kredittlinjene som er trukket på i bankene fremover. Ikke bare i JP Morgan.

Det er forventet EPS 1,26 USD og at nettoinntektene skal stige til 11,3 mrd USD mot 11 mrd USD i fjor. Derimot er topplinjen ventet at skal falle 5,7 % til 23,41 mrd USD fra 24,82 i fjor.

Tallene kommer før børs i dag!

Les kommentaren på Hegnar.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer