Gå til hovedinnhold

Stor interesse for Twitter – Facebook fortsatt favoritten

Våre kunder handlet Twitter for 70 millioner kroner på første noteringsdag i går. Vi har sammen med Cint gjennomført en markedsundersøkelse der mer enn 1000 nordmenn er spurt hvilket selskap de helst ville investert i av Twitter, Facebook og LinkedIn. Facebook er klar favoritt i undersøkelsen, men det er store forskjeller mellom aldersgrupper og mellom ulike landsdeler.

Hvis du fikk 10.000 kroner til å investere i et av disse tre selskapene, hvilket ville du velge?

Mer enn halvparten (50,6%) svarer Facebook, foran Twitter (26%) og LinkedIn (23,4%). Dette kan dog avspeile gruppenes kjennskap til disse sosiale mediene mer enn selskapenes attraktivitet som investeringer.  Det er også store forskjeller mellom aldersgrupper.

Interessant nok er det de yngste og de to eldste aldersgruppene i målingen som klart liker Facebook best. Blant de mellom 20 og 29 foretrekker hele 61,4% Facebook og kun 12% LinkedIn. I aldersgruppene 40-55 og 56-70 er Facebook førstevalget for halvparten med Twitter og LinkedIn omtrent likt på 23-26%. De mellom 30 og 39 skiller seg ut med en mye jevnere fordeling. Facebook likes av 42% foran Twitter med 30% og LinkedIn på 28%.

Undersøkelsen viser også geografiske forskjeller:

Interessen for Twitter er størst i Hedmark og Oppland, tett fulgt av Oslo og Akershus. Her foretrekker ca. 30% twitter. I motsatt ende ligger Agder og Rogaland der kun 18,6% kunne tenke seg å investere i Twitter. Facebook får flest «likes» i Nord-Norge og Agder/Rogaland der 56% av befolkningen har FB som det fortrukne valg. Minst er interessen for Facebook i Oslo og Hedmark/Oppland med under 45%.

Det er alltid interessant å studere regionale forskjeller. I dette tilfellet er den klareste tendensen at Facebook er førstevalget over hele landet, og at det er i Oslo-området og det indre Østland at interessen for Twitter er sterkest.

Undersøkelsen er bestilt av Nordnet og gjennomført av Cint. Spørsmålet har blitt stilt via et webpanel til et representativt utvalg av Norges befolkning. Spørsmålet er besvart av 1006 personer i uke 44 og 45, 2013.

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene for mine anbefalinger på investoradferd.

For å få med deg alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter: @KarlNordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer