Gå til hovedinnhold

Stø kurs gjennom urolig farvann

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Oktober ble en god måned på verdens børser. Blandede økonomiske nøkkeltall på starten av måneden måtte etter hvert vike for en resultatsesong som ble bedre enn fryktet. Det var også tegn til fremgang i handels-forhandlingene mellom USA og Kina. Aksjemarkedene i Norge og Norden har god oppgang så langt i år. Mot slutten av måneden nådde den brede amerikanske S&P500 indeksen og det svenske aksjemarkedet rekord-nivåer.

Så langt i år har defensive sektorer gått bra på børsene i Norge og Norden, inkludert aksjer innen eiendom,forsikring og telekom. I september og oktober har derimot flere av disse aksjene falt tilbake, og ikke klart å levere på høye forventninger gjennom resultatsesongen. Derimot har det gjennomde siste månedene vært sektorer somenergi, materialer og industri som harvært sterkest. Flere selskaper i disse bransjene leverte kvartalstall som var over markedets forventinger. Tech sektoren har vært svak i Norden, både i oktober og så langt i år, mye drevet av Nokia.

Lange statsrenter fortsatte litt opp i oktober. Oppgangen er likevel ikke mer enn en korreksjon fra nær rekord-lave nivåer slutten av sommeren. I USA kuttet Federal Reserve denne måneden referanserenten for tredje gang i år, men signaliserte samtidig at de ikke venter videre kutt med mindre økonomien bremser kraftig. Samtidig går Norges Bank mot strømmen, og har økt rentene med fire ganger siden sommeren 2018. Dette har ført til videre oppgang i korte renter i Norge. Norges Bank holdt dog, som ventet, renten uendret i oktober. Olje og en rekke metaller hadde en mindre prisøkning denne måneden.

Les tidligere månedsrapporter og markedskommentarer her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer