Stille aksept

Nå skal vi alle snart levere inn selvangivelsen. Etter at vi fikk ordningen med stille aksept, er det nok alt for mange av oss som bare lar selvangivelsen passere uten å sjekke den for nøye så lenge man er noenlunde fornøyd med utkommet nederst på arket. Jeg husker da det var lange køer utenfor skattekontorene. Nå oppstår den største køen på dagen selvangivelsen blir tilgjengelig via Altinn og da krasjer Altinn hvert år, men det er en annen sak.

Husk at dette er en SELVangivelse og det er du SELV som er ansvarlig for at det som står på den er riktig. Banker, forsikringsselskaper og andre instanser rapporterer inn det meste for deg, men det er ikke deres problem om det som står der er feil. De får riktignok misfornøyde kunder og det er selvsagt ikke bra, men det er du som må svare ovenfor skatteetaten.

Bruk dagene framover nå til å se om det er noen tips og råd som gjør at du kan komme bedre ut av det. På Nordnets hjemmesider har vi informasjon du kan finne nyttig: https://www.nordnet.no/mux/web/nordnet/skatteroversikt.html.  Et annet tips er å sjekke ut Hallgeir Kvadsheim på twitter i disse dager (@halkva). Der får du korte, lønnsomme råd til selvangivelsen hver dag fremover. For eksempel: “For å fylle opp foreldrefradraget kan du trekke fra 1,5 kr per km du kjører barna til barnehagen på omveien hjem-jobb”. Noen innsparinger her og der og plutselig så har du råd til noe du ikke trodde du hadde råd til.

Det er bare du som kan gi deg selv romsligere økonomi. Stille aksept er ikke nødvendigvis det som gir deg mest å rutte med.

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer