Sterkt comeback for Børsklubben UiT

Børsklubben UiT

Etter et lengre fravær fra Nordnetbloggen, har vi i Børsklubben Uit bestemt oss for å gi våre følgere et comeback. Det har ikke vært en dans på roser for Børsklubben i Tromsø. Skoleduellen har så langt vist seg å være både utfordrene og krevende, men vi begynner endelig å se lysere på ting nå som vi går mot vår. I høst startet vi bra med smarte og trygge investeringer i blant annet Equinor og Orkla, men et tilbakefall i shipping-industrien skulle vise seg å gi oss problemer. Vi måtte ta tiltak i porteføljen og kvitte oss med blant annet FLEX LNG, for å komme oss tilbake til ønsket posisjon. Det har generelt sett vært et utfordrende marked å skape avkastning i.

Likevel har vi klart å snu situasjonen fra en negativ avkastning, og ser nå på en lysere tid med positiv turnover. Denne uken har vi i Børsklubben Uit lagt bak oss den sterkeste avkastningen så langt i konkurransen, og har slått indeksen med tilnærmet 1,5%. Dette er i hovedsak takket være god vekst på aksjer i Fjordkraft og Kongsberg.

Vår strategi har siden start vært å ha en godt diversifisert portefølje som kan tåle hardt vær. Dette viste seg å være en meget god ide da Oslo børs har hatt en turbulent periode, med blant annet frykt for krig og virus-utbrudd.

Fjordkraft startet for oss som en spekulasjon på strømprisene mot vinteren, samt fungert som en hedge mot oljesektoren, som vi var tungt eksponert i. Kongsberg gruppen er en noe mer kalkulert risiko hvor vi har har håp om økt kontraktmengde. Denne aksjen har betalt seg meget godt og vi forventer å hente mer avkastning på denne aksjen mot Mai.

Videre har Orkla vært en av de mer stabile aksjene vi har i porteføljen, vi var en periode bekymret for konkurransetilsynet sine aksjoner mot Orkla, men det så ikke ut til å gi noen større konsekvenser. Orkla aksjene sin rolle i vår portefølje, er å balansere ut industri og olje.

Alt i alt så har vi noen vinnere og noen tapere, slik som en vel diversifisert portefølje skal være. Det er enda en stund igjen til Mai og mye kan skje. Vi har troen på at Kongsberg gruppen kan gjøre det bra når tallene fra forsvarskontraktene de fikk, blir offentliggjort i løpet av første kvartal. For å oppsummere så har industri-aksjene våre blødd mye, mens bank, mat og strøm har vært lønnsomt for oss. Vi satser på å holde toget gående og avslutte skoleduellen med en total avkastning på rundt 7-9%.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer