Steikje fine gardine

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 3 % hittil i år, steg 19,1 % i 2017 og setter stadig ny all time high. Oljeprisen er opp 23 % siden inngangen til 2017. Norsk økonomi er i bedring etter oljenedturen med fallende arbeidsledighet, voksende oljeinvesteringer og økende optimisme blant oljerelatert næringsliv. Resten av AS Norge går for tiden godt, og verdsettelsen av selskapene på Oslo Børs gjenspeiler dette. For enkelte av børslokomotivene spås inntjeningen å bedre seg betydelig. Dette må materialisere seg dersom den siste tids børsoppgang skal la seg forsvare over tid.

Som følge av den situasjonen vi ser i norsk økonomi og på Oslo Børs for tiden, valgte vi på tampen av 2017 å bytte ut XXL med Kid.

For oss var kombinasjonen av følgende faktorer avgjørende for valget.

Bedring i norsk økonomi gjør at vi igjen får reallønnsvekst for 2018. Dette øker konsumentenes disponible inntekt og konsum, hvilket er positivt for Kid.

Eksponering mot norsk retail sikrer liten konkurranse mot utenlandske aktører da Kids virksomhet er godt plasser bak norske tollbarrierer. Med Venstre i regjering er 350-kroners-grensen (inkl. frakt) forventet å forbli intakt de neste fire årene. I tillegg utgjør netthandelen hos Kid bare 2,8%, selv om den er raskt voksende – endog fra et lavt nivå.

Attraktiv valutaeksponering sikres ved at Kids innkjøp er i 90% USD og har alle inntekter i NOK. En bedring i forholdet NOK/USD er forventet i tråd med oljeprisoppgang, og tilbyr økte marginer etter hvert som valutasikringskontraker fornyes.

God drift har sørget for at Kid har tatt markedsandeler hvert år. Kid er markedsleder i sitt segment med en markedsandel på 32%. Den positive utviklingen forventes å vedvare.

Fornuftig verdsettelse med solid utbyttepolitikk er det viktigste enkeltmomentet. Prisingen synes fornuftig, med forventet direkteavkastning på ca. 6%. Kombinasjonen av fortsatt vekst, lavere prising enn peers, marginforbedring, bedring i norsk makroøkonomi, sterk «cash conversion» og gunstig direkteavkastning gjør at vi tror Kid vil framstå som et godt valg for investorer i tiden fremover.

Vi mener også disse faktorene vil gi en bedre beskyttelse mot kursnedgang dersom vi skulle få en mer volatil periode på Oslo børs – hvilket ikke er utenkelig. En tilsvarende gjennomgang av XXL avslører etter vårt syn risikofaktorer som gjør Kid til et tryggere valg. Med andre ord – vi mener vi får mer avkastning per enhet risiko ved å bytte fra XXL til Kid.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer