Statoil og olje drar Oslo i pluss

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

27-Jul-2017

  • Hovedindeks +0,1%
  • Brent $50,6: Lagerfall i USA
  • Statoil +1%: Bedre enn ventet, ser produksjon +5% i 2017
  • PGS -0,6%: Sterkt kvartal, usikker om 4kv, tar ut et skip
  • Norwegian Air +2%: CFO kjøper aksjer
  • Fed: Uendret rente, varsler nedtrapping av stimuli

OSLO, 27 jul (Reuters) – Litt bedre Statoil-tall enn ventet og høyere oljepris drar Oslo Børs i pluss torsdag.

Justert driftsresultat i StatoilSTL.OL mer enn tredobles til 3,02 milliarder dollar i andre kvartal og mot ventet 2,97 milliarder dollar.

Det meste av guidingen gjentas med visse justeringer.

Statoil ser nå en produksjonsvekst på 5 prosent i 2017, mot tidligere 4-5 prosent og leteutgifter tas ned til 1,3 milliarder dollar fra 1,5, i hovedsak som følge av økt boreeffektivitet.

– Statoil forblir undervurdert i forhold til sine forpliktelser og evne til å levere avkastning, kommenterer Bernstein, som har en kjøpsanbefaling.

I andre kvartal ble utbyttet som ventet og varslet holdt uendret på 0,22 dollar per aksje, som kan tas ut i aksjer med 5 prosent rabatt, det såkalte SCRIP-programmet.

“SCRIP”-utbyttet startet i fjerde kvartal 2015 og slutter i tredje kvartal 2017.

Statoils finansdirektør Hans Jakob Hegge sier på analytikerkonferansen at det ikke har planer om å forlenge “SCRIP”-programmet, men vil ikke gå inn på hva som skjer etter tredje kvartal med utbytte.

Hegge sier Statoil er kontantstrøm nøytral på 50 dollar per fat og dersom Statoil får rett i sin spådom om at oljeprisen skal være høyere ved årsslutt enn i dag, ligger det til rette for større utbytter.

Brent September, som steg sent onsdag etter lagerfall i USA, korrigerer ned 40 cent til 50,6 dollar torsdag, men er opp rundt to dollar i løpet av uken.

Sparebank 1 Markets, som har salg på Statoil, tror konsensus på EBIT-linjen for 2017 skal opp 3-5 prosent etter tallene.

Også Shell og Total har lagt frem resultater med kraftig fremgang torsdag, og bedre enn ventet. Førstnevnte stiger 0,7 prosent mens Total er ned 0,1 prosent.

Seismikkselskapet PGS kommer inn klart høyere enn ventet i andre kvartal, med en EBITDA på 112,5 millioner dollar, mot konsensus på 80 millioner dollar.

En hake ved rapporten er at PGS sier det er særlig usikkerhet knyttet til fjerde kvartal, og fartøyet “Ramform Vanguard” planlegges lagt i “kaldt” opplag etter Nordsjø-sesongen.

Samtidig vil dette, inkludert nye kostnadskutt, gi en årlig besparelse på 50-60 millioner dollar.

Likefullt snur PGSPGS.OL ned 0,4 prosent til 18,01 kroner.

TGSTGS.OL, som i motsetning til PGS ikke eier fartøy, er på sin side opp 1,2 prosent, støttet av sterkt “late sales” i PGS i andre kvartal.

Aker BPAKERBP.OL og DNODNO.OL peker også opp.

I andre sektorer er det mye rødt.

Et unntak er Norwegian AirNWC.OL som går i pluss med 2 prosent etter at fungerende finansdirektør Tore Østby onsdag ettermiddag flagget kjøp av 1500 aksjer.

I sum stiger hovedindeksen.OSEBX prosent til 732,9 poeng, mens det ved hovedbørser i Europa er flatt eller ned med fokus på sterk euro.

(Reporting By Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer