Gå til hovedinnhold

Startskudd på ATH

I året som gikk har vi sett en voksende interesse for børs i universitetsmiljøet. Mange nye rekrutter er i år med å sette sitt preg på porteføljen som skal formes utover høsten.

Strategi
I år har vi strammet in kravene på selskapene, og lagd en ny strategi for semesteret.
Planen for i år er å holde mellom 6-8 selskaper til enhver tid. Fokus vil ligge på kvalitetsselskaper med undervurdert vekst. Gjerne selskaper som har vist lønnsomhet samtidig som de foretok gode investeringer som vi ser synergieffekter av. Tidshorisonten på åtte måneder øker muligheten til å velge selskaper basert på verdi og ikke bare teknisk timing. En annen viktig del av strategien vil i år bli å fokusere på upopulære selskaper, selskaper som ved en tid var i søkelyset men som nå klassifiseres som kjedelige. Misforstå ikke upopulære selskaper med dårlige. For å gjøre det bra på relativt kort sikt må vi prøve å oppfatte hvor trenden blant investorene skifter, hvor saueflokken flyttes av media og mainstream.

Markedssynet vi har er relativt nøytralt. Det er selvfølgelig umulig å vite hvor markedet skal, det eneste som er sikkert er at vi ikke er ferdige med finanskriser. USA og Oslo børs viser styrke da de gang på gang klatrer til uutforskede nivåer med fortsatt lav volatilitetsindeks. Mens den svenske samt tyske børsen har vist svakhet i det siste. Med en sterk Oslo børs er det vanskelig å finne kvalitetsselskaper som prises «billig». En naturlig effekt blir at flere søker avkastning i vekst, hvilket også øker risikoen.

Idag fikk vi kjøpt noen av de selskapene vi ønsker å holde i porteføljen. Det finnes dog flere selskaper vi ser stor oppside i, men vi avventer trendskiften. I de kommende innleggene skal selskapene vi valgte presenteres nærmere, så følg oss på Shareville.

Som avslutting vil vi ønske våre konkurrenter lykke til… Dette blir gøy!

Med vänliga hälsningar,
BØRSGRUPPEN UIA

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer