Gå til hovedinnhold

Står på vårt i Skoleduellen, men gjør endringer i Veldedighetsfondet

På forrige ukes møte valgte å la porteføljen vår i Skoleduellen stå uendret, men i vårt eget fond, Veldedighetsfondet, gjorde vi noen endringer. Vi valgte å ta inn forsikringsgiganten Gjensidige og kvittet oss samtidig med inkassoselskapet Axactor.

Gjensidige Forsikring inn

Gjensidige Forsikring er markedsleder i Norge, og har blitt mer rendyrket etter at de i sommer solgte bankvirksomheten sin, Gjensidige Bank, til Nordea. Dette salget var på 5,5 mrd. kroner, og gir muligheter for at det kan utbetales ekstraordinært utbytte. Fra 3.kvartal økte Gjensidige ROE-target til over 20% og det forventes at cost ratioen skal ned. Forsikringssegmentet i Norden har ligget ganske flatt de siste 2 årene, og Gjensidige har på sin side ligget litt etter sine konkurrenter på «non-life»-forsikringssegmentet. De er allikevel priset billig på multipler sammenlignet med konkurrentene. Vi ser en 40% oppside på P/E, og med en dividend yield på 7% er de helt i toppsjiktet i bransjen. Også på P/B er de attraktivt priset. Alt i alt mener vi at Gjensidige er et solid selskap som opererer i en stabil sektor, og som er gunstig nok priset til at vi valgte å investere. Dette er investering vi gjør med lang tidshorisont, og på kort sikt ser vi ikke nok triggere til at vi ønsker å ta Gjensidige inn i Skoleduellen.

Axactor ut

Vi besluttet også at vi skulle kvitte oss med posisjonen vår i inkassoselskapet Axactor.  Etter vår mening har det nå vært en for lang periode med et overskyggende fokus på vekst i selskapet. Vi mener at det burde legges mer fokus på å hente ut penger fra deres eksisterende gjeldsporteføljer.

Avkastningen fra slike porteføljer er ventet å være høyest de første tre årene etter anskaffelse. Vi frykter at vekstfokuset i selskapet gjør at de tar til takke med dårligere avkastning enn ventet. Kursmål fra meglerhusene (særlig DNB) basert på luftige estimater som til stadighet har blitt skjøvet frem i tid og vi stiller spørsmål ved hvorfor man skal sitte i AXA i det hele tatt. Særlig med tanke på at man i samme bransje kan gå inn i et selskap som B2Holding som virker relativt billig priset med P/E på rundt 8.

Inkassobransjen generelt har blitt kritisert for lite visibilitet i inntjening og for høy guiding på ERC. Med stigende renter og volatile markeder tror vi ikke dette er en type bransje investorene vil hamstre i tiden fremover. Etter en diskusjon valgte vi derfor å gå helt ut av sektoren nå.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer