Gå til hovedinnhold

Hva blir den neste supertrenden?

Er du en trendspotter? Har du et skarpt blikk som raskt fanger opp de nyeste trendene i markedet? Dessverre så er det de færreste av oss som kan skilte med denne evnen. Det var nok fåtallet av oss som hadde forutsett at fløyelsbukser og heklede plagg skulle bli populært på 70-tallet eller at skulderputene for alvor skulle bli en hit på 80-tallet.

Mange investorer leter etter den neste store megatrenden i aksjemarkedet og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. I Nordnet ser vi at ETF-markedet har fått økt fokus den siste tiden, mye på grunn av den rimelige inngangen til globale bransjer og sektorer.

I 2020 var teknologi og bærekraft i fokus. De tre mest kjøpte ETFene hos Nordnet var:

Avkastning det siste året

Tall per 08.02.21

Inspirasjon til å investere i ETF-er hos Nordnet

ETFer kan brukes for å oppnå god risikospredning og de finnes i utallige varianter. I Nordnet har vi over 1000 ulike ETFer du kan krydre porteføljen din med. Du kan finne mye god inspirasjon i vår ETF-screener ved å filtrere utvalget etter egne kriterier.

Dersom du fortsatt mangler inspirasjon, har vi også et filtrert ETF-utvalg på de mest populære temaene. I likhet med 2020 er dette fortsatt teknologi og bærekraft.

Hva er definisjonen på en supertrend?

Det er sannsynligvis ikke bare én forklaring på hva en supertrend er, men internett er et godt eksempel på en trend som fremdeles eksisterer og som stadig fortsetter å forandrer verden. Det motsatte kan vi nok si om fløyelsbuksene og skulderputene, og vi er nok mange som er glad for at denne trenden ikke holdt i det lange løp.

De siste årene har vi for eksempel sett en revolusjon i bilindustrien, delvis med Elon Musk og Tesla i spissen, som ser ut til å ha potensiale til å vare i mange år fremover. Man kan derfor si at en supetrend i den sammenheng er noe som har potensiale til å endre verden og som holder seg aktuell over lang tid.

Så da er spørsmålet: hva tror du blir den nye trenden?

Her er et utvalg av de mest populære ETF-ene blant våre kunder akkurat nå:

Lær mer om børsnoterte fond (ETF) på nordnet.no.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer