Gå til hovedinnhold

Spillet om oljen!

Salgspresset fortsetter på mandagen med uforminsket styrke. Ingen av de toneangivende indeksene i Europa har skapt noe på oppsiden enda, og jeg hadde ikke satset penger på at smerten er over når Wall Street åpner. 

Flere av strategene som har kommentert fallet, peker på to FED guvernører som hevdet at alt nå ligger til rette for rentehevinger. But the tail wags the dog! Korrigerer markedet før FOMC møtene, kommer utgangspunktet for rentehevingene til å endre seg. Hele prosjektet til sentralbankene er å pumpe opp asset prisene, og står vi ovenfor et fall på børsen tilter nok Yellen & Co mot å avvente enda en periode.

WTI oljen har falt under $44 og sitt femti dagers glidende gjennomsnitt! Jeg anbefaler alle å lese dette innlegget som tar for seg trekanten Saudi Arabia, Russland og Kina. Oljeprodusentene har gått sammen om et prissamarbeid, som importøren (Kina) ikke liker. Det gjørt at de nå bestiller mindre olje, og benytter seg av lagre i stedet. I tillegg amerikanerne skrudd på flere rigger. Mange analytikere forventet et sterkt andre halvår! Thina Saltvedt satte intervallet til $50-$70, og flere ligger i øvre enden av intervallet. Nordsjøoljen ligger nå $47, samtidig som dollaren har potensiell rallyperiode foran hvis amerikanerne hever renten eller at markedet “tror” de kommer til å gjøre det!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer