Oppdatert kl 15.50: Spennende dager foran oss!

Det har i hvert fall vært interessante tradingmuligheter så langt i April, og selv om børsen retter seg opp i dag, er jeg ikke sikker på om det er over. Husk at vi forrige uke var over 18 punkter lavere på OSEBX enn i dag, og det det uten at oljeprisen er nevneverdig høyere. I dag er det DNB som leder an på festen, og trekker alene indeksen opp 0.33% av de 0.86% som står på skjermen. Husk at DNB veier 11.6% av OBX indeksen, og ved en oppgang på 0.8%, vil det tilsvare: 0.86% X 11.6% X 3.3% (som er DNB sin egen oppgang) = 0.33%. Dere får en enkel oversikt over vektingene hver morgen her.

Norges største bank stiger på flere positive variabler, samt at de kommer til å sette opp renten 0.25% i tredje kvartal. Det er også et generelt finansrally i verden, der de amerikanske utgavene er opp over 1% i pre market, og våre svenske naboer stiger enda mer. ( Swedbank +5%, Nordea +2%). Flere makroøkonomer mener at ECB kommer til å kutte renten som følge av dårlige PMI tall i eurosonen i dag tidlig.

Norwegian tagget 278 kroner i dag, og ikke bli overrasket om 300 kroner kommer før vi ser 250 kroner igjen. Lenge siden vi har sett slikt momentum på høyt volum. Analytikerne ligger 300-350 kroner i prismål for inneværende år.

Apple er opp +1% i pre-market, og det betyr en aksjekurs på $402. Selv om det er hyggelig å gå inn i kvartalspresentasjonen med en liten margin, betyr ikke de få prosentene mye når tallene blir sluppet. Det som gjør kvelden så spennende er at aksjen har falt så dramatisk i forkant, men nå begynner spekulasjonene om den har falt for mye. Der er vi ikke alene, og nå skriver til og med tabloidpressen i New York om mulig bounce i aksjen. Blir det for mange ivrige på kjøpssiden i dag, kan det ødelegge ricocheteffekten i kveld. Det får vi vite ca kl 22.05 i kveld.

OPPDATERING kl 15.50: Nordea tror ikke at ECB kommer til å kutte renten, til tross for svakere PMI tall. Sentralbanken har tidligere uttalt at de er redd for at den svake utviklingen i eurosonen skal smitte over på kjernen (Tyskland og Frankrike). Tallene i dag viste overraskende dårlig utvikling for Tyskland. Dette er ikke gode nyheter på denne tiden av året (før sommeren), og jeg har vanskelig for å se aksjemarkedet bevege seg videre på oppsiden uten rentenedsettelse eller annen “policy decision” (printe mer penger). Når det er sagt stiger hele Europa i dag, og jeg er veldig usikker på om dette er en salgsanledning eller begynnelsen på et nytt drag på årsbeste.

Her er et godt sammendrag av forventningen til Apple i kveld:

  • Revenue: $42.3 billion
  • EPS: $9.98
  • Gross margin: 38.5%
  • iPhone: 36.5 million
  • iPad: 18.3 million
  • Mac: 4.1 million
  • iPod: 6.25 million

Legg merke til at Estimize ligger på EPS $10.69. Det betyr at snittet av mange hundre estimater som er gitt fra selvstendige aktører, ligger 6% høyere enn analytikerne på Wall Street.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer