Spennende Blue Chips.

De amerikanske børsene gjør det sterkt om dagen.
Fredag så S&P 500 ny ATH, Dow Jones 30 viste sterke tendenser og Nasdaq brøt opp gjennom tidligere ATH. Dette har dratt med seg mange av de amerikanske blue chipsene opp til spennende nivåer.

Chartene viser en tidsperiode på to år, hvor hvert candlestick representerer en uke. Analysene gir derfor indikasjoner på lenger sikt.

Apple

Skjermbilde 2016-08-07 kl. 14.51.29

Etter at selskapet nådde deres høyeste notering våren 2015 har de ligget i en synkende trend. Med et tydelig støtte nivå rundt $92 har kursen flere ganger fått nytt liv her, men ikke klart å bryte opp gjennom trendtaket. Når Apple da gikk inn rapporteringssesongen var det mange som stilte seg skeptisk. Ville de klare å hente seg inn igjen? Apple leverte gode resultater som overrasket de fleste. Dette gjenspeilte seg i kursbevegelsene. På resultatdagen svarte kursen med et hopp på over 7%. Dette var med på å føre AAPL opp mot trendtaket, som denne uken ble brutt på oppsiden. Siste notering er $107,48 som er ca 3,5% over trendtaket. Tross dette ligger det fortsatt usikkerhet rundt motstandsnivået ved $108. Om denne blir brutt kan videre oppgang være indikert.

Microsoft

Skjermbilde 2016-08-07 kl. 14.56.57

Har siden november 2015 ligget i en tydelig rektangelformasjon. Kursen har beveget seg mellom toppen $56,81 og bunnen av formasjonen $48,12. De siste 6 ukene har MSFT vist en ekstremt god utvikling og formasjonen ble denne uken brutt på oppsiden. Kursen står nå i $57,96. For å finne motstand må vi tilbake til All Time High noteringen i 1999. Her klatret Microsoft over 280% mellom 1998 og 1999, noe som gidde ATH notering $59,97.
Potensialet som ligger ved bruddet av rektangelformasjonen får vi ut i fra formasjonshøyden, som er ca 18%. Gjennom dette får vi et objektiv som vil gi ny All Time High. Dette forutser at kursen bryter motstanden som ligger ved $59,97.
Støtte finner vi ved taket av rektangelformasjonen. Et brudd på nedsiden av denne kan tyde på at videre nedgang er indikert.

Amazon

Skjermbilde 2016-08-07 kl. 15.12.44

Falt kraftig tilbake ved inngangen av året. I februar startet snuoperasjonen og en solid stigende trendkanal ble dannet. Siste notering er $765,98 som er et lite tilbaketrekk fra ATH 770,5. Amazon viser tydelige break outs og stiger stadig til nye høyder.
Ved brudd på ATH indikeres videre oppgang. Støtte finner vi ved gulvet i det stigende trendkanalen.

Alphabet

Skjermbilde 2016-08-07 kl. 15.28.02

Google, som de fleste kjenner selskapet har i stor grad de samme bevegelsene som Microsoft. Google er og inne i en rektangelformasjon som de siste ukene har vist svært sterke tendenser. All Time High noteringen ligger ved $810,35 og siste notering er $806,93. Formasjonen har en høyde på ca. 16%. Dette gir en pekepinn på at vi muligens vil se Alphabet oppe i $930 på lenger sikt. Støtte finner vi ved bruddet av formasjonen, altså rundt $792. Det er ikke umulig at vi får et fall ned til dette nivået, men det kan gi fine muligheter for eventuelle posisjoner.

 

Disclaimer: Analysene over gir ingen garanti for gevinst og skal ikke oppfattes som investeringsanbefalinger. Analysene er mitt syn på hvor man kan forvente å se kursbevegelsene i fremtiden. Formålet er å orientere om interessante nivåer i selskapene, som kan hjelpe andre å ta egne investeringsbeslutninger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer