Spådommer 2017 – Hvordan gikk det?

Nikkei +0.17%  Shanghai -0.16%  S&P500 +0.20%  DAX futures -0.11%


Sentiment: Glasskulen!

Hver romjul de siste 6 årene har jeg publisert spådommer for det kommende året. I forkant av dette, går jeg gjennom fasiten for året som har gått og fjorårets spådommer. Her var det mye bra, men jeg bommet på boligmarkedet, boligbyggerne og SnapChat. Her er en liten gjennomgang, der spådommen for 2017 er i fet skrift, og fasiten som en kommentar etter. 

Hovedindeksen på Oslo Børs ville stige 15-16% i 2017! – Hittil i år har hovedindeksen steget 17.5%.

S&P500 skulle stige 14-15% på skattepakke og infrastruktur! – Skattepakken ble vedtatt og S&P500 er hittil opp 18%.

Renten vil stige raskere ute enn hjemme, noe som vil legge press på kronen! – Akkurat nå er SEK sterkere en NOK (nærmest historisk) og vi svekker oss mot alle andre valutaer, f.eks ned 9.75% mot Euroen i år.

Long DNB og Storebrand, short B2, Bank Norwegian og Axactor! – DNB og Storebrand er opp henholdsvis 20% og 42%. Det gikk ikke bra med shortene; B2 opp 38%, Bank Norwegian opp 23% og Axactor opp 7%.

Avmålt bullish til oljeprisen og oljeaksjene, med fokus på drillerne! – Litt tidlig med riggaksjer, selv om sektoren har vært konstruktiv med listing av Borr drilling etc. Oljeprisen på høyeste nivå på 2.5 år.

Kjøp Snapchat på børsnoteringen! – Aksjen ned -34%.

Kjøp Golden Ocean på 40 kroner og Songa Bulk på 40 kroner! – Golden Ocean opp 63% siden 40 kroner og Songa Bulk er opp 5%.

Optimistisk til boligbyggerne på grunn av boligvekstutvalget og få nye boliger i varelageret! – Det viste seg å være feil. Oppmykning av reguleringer ble bare et supperåd, boligbyggerne hadde (allikevel) rekordmange boliger for salg (surprise, surprise), og markedet i Oslo korrigerte 13%.

Jeg vil med dette ønske alle en god julefeiring, så kan dere våkne opp tredje juledag til mine spådommer for 2018. Her kommer jeg mest sannsynlig til å være litt mer spenstig i anslagene, både på renter, aksjer, bolig, krig og kryptovaluta. What’s not to like!

GOD JUL!

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer