Songa – 10 000kr på gata?

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Bud på Songa Offshore på 47,50 kroner fra Transocean

Songa fikk som kjent et bud fra Transocean i går som i mine øyne var mer en fair. Mange som har dømt Songa Offshore nord og ned lenge mente plutselig dealen var fair for Songa.

Songa betalte 693 mill usd for hver Cat-D rigg. Etter mine beregninger så fikk de nå betalt 850 mill USD for hver rigg. Før mente mange at egenkapitalen til Songa ikke var verdt noen ting. Konklusjonen var at Transocean var villig til å betale langt over nybyggspris for selskapet.

Jeg mener at Transocean betalte veldig mye for riggene, men jeg tror de ikke bryr seg så mye om det, ettersom de betaler i form av aksjer og gjeld. De var ute etter en ordrebok som gir de en bedre posisjon mot bankene og markedet. De har selv sagt de ser på flere oppkjøp, og beste måten å få opp giringen ved oppkjøp er at man har en god og lang ordrebok. Songa var jo helt unik, hadde verdens nest beste ordrebok med Statoil som motpart på kun 4 rigger. Jeg tar utgangspunkt i at ihvertfall Trym og Delta blir skrapet, mens Dee kanskje kan komme ut jobb.

For de som leter etter en morsom deal, så ligger det høyst sannsynlig 10 000kr å plukke opp på gata ved å kjøpe Songa i dag. Kjøper man 2631 aksjer på 43,60 får du cash for aksjene og Transocean løser deg ut på 47,50. Generalforsamlingen er i november, så man må vente til over nyttår, men jeg anser det som meget god sannsynlighet at budet går gjennom. 8,2 % avkastning er meget bra på 6 mnd.

Jeg har selv gjort dette, tiltross for at det innebærer risiko. Jeg eier 2631 Songa aksjer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer