Gå til hovedinnhold

Sommerrush på noteringsbalkongen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Det er en rekke selskaper som planlegger børsnotering før sommerferien. Slik pleier det å være.

I dag noteres Klaveness Combination Carriers og mandag debuterte Ice Group på Børsen. Enda flere har annonsert børsplaner, blant andre Ultimovacs som denne uken åpnet for aksjetegning i forbindelse med børsnotering i juni.

Juni er tradisjonelt den travleste måneden på noteringsbalkongen. De siste 30 årene har til sammen 663 nye selskaper søkt lykken på Børsen. 104 av børsnykommerne har debutert i juni. Mai er den nest mest populære måneden å svinge børsbjellen, med 80 børsnoteringer siden 1989.

Vi ser klare sesongvariasjoner i noteringsaktiviteten. Andre kvartal og fjerde kvartal er de klart travleste kvartalene. Mange selskaper prøver å rekke børsnoteringene før sommerferien, eller før jul. Noen ganger kan det bli litt trangt med tid. Starten av juli har derfor ofte også vært travel, som grafen under viser.

Hittil i år har fire nye selskaper debutert på Børsen, i tillegg til Okeanis Eco Tankers som har tatt steget fra Merkur Market fra Oslo Axess.

Dermed kan det bli travelt på børsbalkongen fremover. Klaveness Combination Carriers, som noteres i dag, venter med bjelleseremonien til tirsdag 28. mai. Ultimovacs tar sikte på å ringe i børsbjellen 3. juni.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer