Gå til hovedinnhold

Solid start på det nye året

Juleferien er vel overstått og et nytt studiesemester er sparket i gang. Vi har i skoleduellen sittet rolig i båten over nyttår uten å gjøre noen utskiftninger. I løpet av denne tiden har spesielt to aksjer utviklet seg mot sitt fulle potensiale; Aker og NORBIT. Siden november har vi vært inne i et sterkt bullmarked og Oslo Børs har satt nye milepæler med “all time high” på godt over 1000 poeng. I forlengelse av denne oppturen har vi sittet fullinvestert i skoleduellen. Dette har resultert i en avkastning på 7,4% den siste måneden, mot hovedindeksens 4,3%.

Aker fortsetter å imponere med sin investering og pivotering mot et mer grønt og miljøvennlig Aker. Røkke senior og junior, samt Øyvind Eriksen, har den siste tiden gjort store steg for å øke potensialet til Aker Horizons. Aker Horizons planlegges å børsnoteres på Euronext Growth innen kort tid, før en listing på Oslo Børs vil skje innen året. Siste trekket til Aker Horizons er oppkjøpet av fornybarselskapet Mainstream. Dette styrker Horizons allerede sterke portefølje bestående av REC, Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture. De seneste bevegelsene i Aker-systemet har sendt aksjen opp 32% den siste måneden, men vi ser fortsatt potensiale i aksjen og ser beundringsverdig på de strategiske grepene Aker har tatt det siste året.

En annen aksje vi ønsker å trekke frem på den positive siden er NORBIT. Teknologikonsernet med fotfeste i både marinteknologi, intelligente transportsystemer og utvikling av ny teknologi for kunder. Mandag meldte selskapet om fremskredne forhandlinger om oppkjøp av et ikke-navngitt europeisk selskap, som viser at selskapet posisjonerer seg mot lysere tider post-covid. Selskapet har løftet seg rundt 9% på børs den siste måneden, hovedsakelig drevet av forhandlingsmeldingen. Vi ser fortsatt på selskapet som en billig teknologieksponering mot Oslo Børs.

I tillegg har moderat oppgang i både Sparebank 1 Østlandet, Yara og Pareto Bank bidratt til den sterke prestasjonen til porteføljen over nyttår. Yara, blant annet, er drevet av den stadig sterkere urea-prisen, men vi ser uromomenter med den samtidig voksende gassprisen som kan tynge på kostnadssiden. Yara har den siste måneden steget nærmere 10% og vi ser at aksjen nærmer seg fair prising.

Ellers ønsker vi alle en fin start på året, selv om teamsmøter og coronarestriksjoner tar sin toll på oss alle. Vi ser frem til et spennende år på Oslo Børs og gleder oss til å utforske nye og interessante aksjer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer