Solid Q3 fra XXL og Storebrand

Solid Q3 fra XXL og Storebrand

En ny resultatsesong er i full gang på Oslo Børs, og denne uken tar vi en titt på Q3-tallene lagt frem av to av selskapene i vår portefølje, nemlig XXL og Storebrand.

XXL har falt 23 % det siste året, fra en kurs på 110 kroner i oktober i fjor. Denne kursutviklingen har i stor grad vært en følge av dårlig vær i Norden, rettere sagt en varm vinter etterfulgt av en kald vår. I tillegg har det vært noe usikkerhet knyttet til den planlagte ekspansjonen i Europa. Aksjen har derimot hatt en positiv utvikling de siste tre månedene og selskapet leverte i dag sterke tall fra 3. kvartal, i tråd med forventningene. Sportsutstyrkjeden melder om et driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) på 252 millioner kroner, en 18% økning fra samme kvartal i fjor og 4% over konsensus. Spesielt markedene i Sverige og Finland leverer sterk vekst, der omsetningen vokste med henholdsvis 17 og 27 prosent. Etableringen i det østeriske markedet har så langt vist seg å være en suksess, hvilket beviser XXL-konseptets styrke og demper nevnte usikkerhet rundt videre ekspansjon. Deres første butikk i Østerrike, som ble åpnet i slutten av august, har levert en omsetning på 29 millioner kroner, nære 50% over konsensus estimatet. Selskapet har gjentatt sitt mål om å åpne totalt rundt 15 til 20 butikker i landet.

I likhet med XXL, leverte Storebrand svært solide Q3-tall. Finanskonsernet melder om et resultat etter skatt på 695 millioner kroner, sammenlignet med 438 mill. i samme kvartal i fjor, 61% over konsensus. Som nevnt i vår kommentar fra 20. september, der vi presenterte åpningssporteføljen, tror vi den gode utviklingen i driften og solvenskapitalen vil føre til større utbytte for 2017. Kvartalsrapporten er i tråd med denne forventningen, da Storebrand melder at ventet utbytte for 2017 ligger på over 35% av konsernresultatet før amortisering etter skatt. Forventet utvikling i solvensmargin, som ligger på 160% i Q3, tilsier en gradvis økning i utbyttegrad, skriver selskapet. I tillegg til å levere gode kvartalstall har Storebrand onsdag morgen annonsert at de kjøper 91% av Skagen, for en attraktiv pris på 1,6 mrd kroner, tilsvarende ca. 12x earnings. Oppkjøpet øker Storebrands andel av markede for privat fondssparing fra 4 til 17 prosent, og det er ventet at transaksjonen vil styrke konsernets solvens og utbyttekapasitet på sikt, ifølge børsmeldingen.

Kort oppsummert byr kvartalsrapportene fra XXL og Storebrand på svært oppmuntrende lesning for vår del, og bekrefter i stor grad våre betraktinger rundt de to casene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer