Gå til hovedinnhold

Snart kommer Nordnet med et av Norges billigste boliglån

I løpet av sommeren planlegger Nordnet å lansere boliglån i det norske markedet. Produktet vil hovedsakelig være rettet mot Private Banking– og formuende kunder, og renten på lånet vil være lavere jo mer kapital du har på Nordnets plattform.

Nordnets ambisjon er å tilby Norges beste boliglån til de mest formuende kundene. Den laveste renten som tilbys, med utgangspunkt i dagens rentenivå, vil være 1,49 %. Denne renten vil gjelde for alle kunder som har over 10 millioner i samlet sparekapital hos Nordnet, på tvers av alle Nordnet-kontoer, inklusive Egen pensjonskonto.

Nordnets prisliste for boliglån vil være 100 prosent transparent, ferdig prutet og forhandlet. Prinsippet er enkelt; Jo mer kapital du har hos Nordnet, desto billigere blir lånet. Den kapitalen du som kunde har plassert hos Nordnet vil også stilles som sikkerhet for boliglånet, og dette er grunnen til at renten blir lavere. Desto mer sikkerhet, jo mindre risiko og dermed også lavere rente.

Nordnets boliglån vil ha en basis- eller startrente på 2,99 %, og det gis en renterabatt som blir større avhengig av hvor mye sparekapital du har på Nordnet-plattformen. Lånerenten er uavhengig av lånets størrelse. Rentenivåene (og rabattene som gis) for Nordnets boliglån vil med dagens rentenivå være:

SparekapitalBoliglånsrente etter renterabatt*
0 – 2,5 millioner2,99 %
2,5 – 5,0 millioner1,79 %
5,0 – 10,0 millioner1,69 %
Over 10 millioner1,49 %
*Merk: Endringer i styringsrenten og konkurransesituasjonen kan medføre at rentesatsene endres før lånet faktisk lanseres. Norges Bank sin renteøkning torsdag 24.mars er ikke reflektert i prislisten ovenfor.

Nordnets boliglån vil i første omgang tilbys til kunder som låner inntil 60 % av boligens verdi, og vi vil kun tillate flytting av et eksisterende boliglån fra andre banker – ikke nye lån.

Nordnet har vært en utfordrer i bank- og finansbransjen i over 20 år, med kjernevirksomhet innenfor aksjer, fond og pensjon. Vi har gjort sparing og investering billigere, enklere, mer tilgjengelig og mer lønnsomt for folk flest. Derfor er det sikkert en del som reagerer på, og blir skuffet over, at vi nå lanserer et boliglån som ikke er for folk flest. Du må ha over 2,5 millioner i sparekapital for at renten på lånet virkelig skal bli konkurransedyktig. Og for å være ærlig – det hadde vært gøy. Vi skulle gjerne laget et boliglån som konkurrerte bredt i markedet, men det har vi dessverre ikke forutsetninger til på nåværende tidspunkt. La meg forklare kort hvorfor:

Nordnet har overskuddslikviditet, det vil si at våre kunder har større samlede innskudd på sine Nordnetkontoer enn de låner i dag. Det er denne overskuddslikviditeten vi kan benytte for å skape et konkurransekraftig boliglån i det norske markedet. Denne overskuddslikviditeten er ikke uendelig, eller veldig stor sammenlignet med andre banker. Derfor har vi blitt tvunget til å velge: Skal vi lage et smalt produkt som ikke treffer de store massene, men som har sjansen til å bli best i Norge? Eller skal vi lage et bredt produkt som treffer flere, men som blir et midt-på-treet produkt uten særlig konkurransekraft? Når vi gjør noe i Nordnet så ønsker vi å gjøre det så bra som mulig – med en ambisjon om å være best! Vi tror vel egentlig også at det bare er slik vi kan bidra til reell økt konkurranse og endring i markedet, som til syvende og sist er til fordel for kundene.

Det er mange i det norske markedet som konkurrerer om de nye og unge kundene, de som tar sine første lån. Her er de offisielle listeprisene for boliglån faktisk svært gode. For kunder som har større formuer, og som har nedbetalt større deler av boliglånet sitt, er derimot listeprisene mindre gode. Skal disse kundene få bedre vilkår (og vilkår som de fortjener) må de forhandle med banken om dette. Det er denne kundegruppen vi retter oss mot med vårt boliglån i første omgang; de formuende kundene med lån under 60 % av boligens verdi. Når det er sagt så har vi et grunnleggende ønske om å også konkurrere om alle andre kunder, men det får vi ta senere og når vi har forutsetninger for å gjøre dette.

Her kan du lese mer om Nordnets boliglån, samt registrere deg for å få mer informasjon og beskjed så snart vi lanserer lånet. Vi håper å lansere Nordnets boliglån i løpet av sommeren. Jeg tørr derimot ikke love en eksakt lanseringsdato på nåværende tidspunkt. Akkurat nå er vi ferd med å bygge den tekniske og heldigitale løsningen for lånet. Alt skrider fram etter plan, og vi jobber så raskt vi kan.

Og en liten ting til slutt; noen vil sikkert spørre, hvorfor Nordnet går ut med denne informasjonen nå, før produktet er klart? Har det noe med at DNB får kjøpe Sbanken? Og ja, det er hovedsakelig grunnen. Vi har tidligere kommunisert, både ved børsnoteringen av Nordnet, senest på vår kapitalmarkedsdag i februar, og i media tidligere at vi jobber med et norsk boliglån. Uten at jeg har konkrete tall så er det mye som tyder på stort overlapp i vår og Sbankens kundebase. Den siste uken har vi fått mange henvendelser fra Nordnet-kunder som har boliglån i Sbanken og som lurer på om, og eventuelt når Nordnet kommer med et boliglån. Vi ønsker å være åpne og transparente med våre kunder og markedet for øvrig så velger vi derfor å gå ut med denne informasjonen nå.

Dersom Nordnet boliglån er aktuelt for deg, kan du allerede nå starte jobben med å samle Aksjesparekontoer, Egen pensjonskonto og annen sparing du har hos Nordnet 😉 Velkommen skal du være.

Hilsen Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
9 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
23.04.2022 00:43

Vil dere også tilby flytting av rammelån til dere?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
25.04.2022 09:33

Hei og takk for melding. Nei , dessverre ikke rammelån. (mulig vi vil se på det etterhvert).

Gjest
Gjest
28.03.2022 19:48

Det er ikke ofte at det annonseres så tydelig at de som har mye skal få mer. Dette er en usosial ordning som vil sverte Nordnets navn blant det store antall kunder med under 2 mill på kontoen. Nordnet har markedsført seg som småsparernes megler, og vokst seg stor på det. Men det stakk ikke så dypt.

Gjest
Gjest
26.03.2022 11:33

Kult konsept og håper dere kommer med flere nye initiativ som dette fremover. Akkurat denne er dessverre ikke veldig interessant for oss med mindre enn 5 millioner i investerbar formue tenker jeg. Ved et børsfall på 50% vil man oppleve at porteføljen er på ATL og i tillegg en tilnærmet fordobling av rentene på boliglånet. Da får man heller brette opp ermene og karre seg opp til å bli en formuende kunde før det blir aktuelt å flytte det over. 🙂

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.03.2022 13:32

Hei Småinvestoren og takk for meldingen. Det kan nok lønne seg å ikke balansere på et knivsegg som du er inne på. Men renten er fortsatt attraktivt ved 2,5 millioner også, og vær oppmerksom på at evt endring kun skjer kvartalsvis (så du har kanskje tid til å områ deg i tilfelle du ser porteføljen kollapse..).

Gjest
Gjest
25.03.2022 13:39

Dette har vi ventet spent på en stund.

Dere skriver “Desto mer sikkerhet, jo mindre risiko og dermed også lavere rente.”

Hvis man har verdipapirbelåning på sparekapitalen, vil da denne ikke telle inn i den sparekapitalen som avgjør lånerente på boliglån? Denne sparekapitalen er jo allerede stilt som sikkerhet for verdipapirbelåning.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.03.2022 13:34

Hei Per og takk for spørsmål. Det er egenkapitalen på en evt konto med verdipapirbelåning som stilles som sikkerhet. Har du belånt dine investeringer vil verdien og egenkapitalen på denne kontoen svinge raskere i verdi sammenlignet med om den ikke var belånt.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
30.03.2022 22:57

Så man kan ha mye aksjekreditt og høy belåningsgrad på sparekapitalen, og likevel få boliglån? Og hvis da markedet ikke svinger ned og porteføljens egenkapital ikke faller, så er alt ok?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
04.04.2022 12:46

Ja det stemmer.