Gå til hovedinnhold

Snapchat noteres på IPO-kurs 17 USD i dag

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Snapchat børsnoteres på NYSE i dag, og interessen blant retail-kundene er generelt stor. Når selskaper som daglig berører manges mobiltelefoner børsnoteres, skaper dette automatisk oppmerksomhet.

Argumentene for å børsnotere Snapchat er ganske like som Facebook og Twitter. Begge hadde problemer innledningsvis, og hadde en svak start. Facebook derimot har utviklet seg sterkt i etterkant av noteringen, og startet noteringen på 38 USD. Den falt helt ned mot 18 USD, men har de seneste årene hatt en formidabel utvikling og i går stengte den 137 USD. Twitter gikk på børs i 2013 med en kurs på 28 USD. Den første handelsdagen steg aksjen 73 % og endte på 44,94 USD.På topp var aksjen på nesten 80 USD, men i går stengte den på 15,83 USD.

Problemet er at man ikke finner ut hvordan selskapet skal tjene penger – noe selskapet selv har problemer med å identifisere. Selskapet tapte 500 millioner USD i fjor.

Snapchat prises på 24 mrd USD på dagens IPO-kurs som er 17 USD

Ut ifra regnskapene til Snapchat er det nesten umulig å regne seg frem til dagens IPO pris, men disse selskapene handler mer om tro, håp og kjærlighet. Har du troen på at Snapchat for alvor kan utfordre Facebook, eller at de blir kjøpt opp til overpris som Linkedin ble av Micosoft, så kan du tjene penger på å være aksjonær i Snapchat. Så lenge du er klar over spillereglene ved å eie en slik aksje, som ikke kan støttes opp av inntjening, så kan Snapchat være noe for deg.

Jeg som liker at ting henger sammen fundamentalt, er ikke i nærheten å tørre å eie Snapchat. Derimot med min tankegang, går man også da glipp av aksjer som Netflix, Tesla og Facebook som har eventyrlig prising i forhold til inntjeningen.

Man skal være ytterst forsiktig med å avskrive disse noteringene, da sosiale medier koker om dagen, og er helt klart fremtiden. Jeg vil uansett vært varsom med å plassert større deler av porteføljen i Snapchat. Det er fullt mulig å ha aksjen som den delen av porteføljen som tåler større svingninger. Det blir uansett spennende som aksjonær eller ei.

Du kan kjøpe Snapchat, Facebook, Twitter og iShares S&P 500 Information Tech kurtasjefritt hos oss til og med 10. mars, 2017. Les mer her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer