Sløsekalkulator!

Det er utrolig mye av pengene våre som går i sluk som vi ikke tenker over. Mange banker har nå tilgjengelige budsjett og regnskapsprogrammer i nettbanken som gjør at vi har muligheten til å få denne oversikten, men jeg tror svært mange, meg selv inkludert, ikke ønsker å konstant få påpekt alt vi kjøper som strengt tatt ikke er nødvendig. Likevel; for de som sliter med å få økonomien til å gå rundt, kan slike programmer være til god hjelp, da de gir deg de kalde harde fakta og gjør det lett for deg å finne fram til sider av privatøkonomien du faktisk kan kutte i. For de som ikke har det så trangt, er det jo ikke like viktig, men en vekker som gjør at man kanskje omprioriterer privatøkonomien til noe litt mer optimalt.

Mange sier at de ikke har råd til å spare. De bruker alle pengene de tjener. Det tror jeg på. Spørsmålet er om man kan omprioritere bare litt, slik at man i hvert fall kan sette av penger til en bufferkonto i tilfelle uforutsette utgifter.

Det tar litt tid å sette opp økonomisystemene i nettbanken slik at jeg gjetter at det ikke er alt for mange som gjør det. Nylig fant jeg en lettvint løsning. På Din Side har de en kalkulator som heter sløsekalkulatoren. Morsom sak, men som muligens gjør at du setter kaffen i halsen etter at du har lagt inn dine tall og trykket beregn:) Her finner du kanskje penger til neste års ferie, årets BSU sparing eller pensjonssparing. Sjekk den ut: Sløsekalkulatoren

Mvh

Sissel

 

Photo credit: 401(K) 2013 / Foter.com / CC BY-SA

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer