Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Vant med verdiaksjer

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 22. mars

Børsklubben NHH sitter med 28% av kapitalen i kontanter

Verdi NTNU tok den ukentlige seierer i Nordnets porteføljekonkurranse. En av lagets aksjer steg med over åtte prosent.

En avkastning på 2,3 prosent ga Finansgruppen Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse.

Blant lagets aksjer gjorde Frontline og NRC Group det best, med kursløft på henholdsvis 8,1 og 6,3 prosent. Tolv av de 15 deltagerne i skoleduellen slo Hovedindeksen, som i forrige uke sto på stedet hvll.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Tjente på oljeaksjer

STØH Kapital (NTNU Handelshøyskolen) gjorde det imidlertid verre enn snittet, etter å ha levert en avkastning på over seks prosent i den foregående uken. Samlet sett har oppgangen hittil i mars uansett vært imponerende. På Nordnet-bloggen påpeker laget at den stigende oljeprisen har æren for den hyggelige utviklingen.

Optimistiske selskaper

«BW Offshore oppdaterte om et nytt feltkjøp i Brasil for 90 millioner dollar,» fortsetter studentene.

«Dette fjernet mye av usikkerheten, etter at kjøpet ble nevnt uken før uten at det var gitt en pris på feltet.»

Når det gjelder B2Holdning, NRC Group og Subsea 7, mener STØH Kapital at tilbakekjøp av egne aksjer har bidratt til solide kursløft.

«Det kan virke som om flere av selskapene føler at markedsprisen er lav og har god tro på fremtiden,» spekulerer gruppen.

Studentene ser dessuten gode muligheter for at handelskrigen mellom USA og Kina snart blir løst – og at dette kan gi Elkem og andre aksjer en betydelig opptur.

Klar til å kjøpe mer

STØH Kapital har likevel plassert 13 prosent av kapitalen i kontanter og er dermed mer konservativ enn de fleste rivalene. Bare Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole) og to andre grupper har en større andel i cash. For førstnevnte er nivået hele 28 prosent.

«Vi sitter på en liten sum med kontanter for øyeblikket, da det fortsatt er flere usikkerhetsmomenter i markedet – med brexit, rentehevinger og handelskrigen i fremste rekke,» forklarer STØH Kapital. «Usikkerhetsmomentene kan være med å gi markedet et tilbakeslag, og muligheten for å få kjøpt aksjer til en lavere pris kan da bli utfallet.»

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 22. mars, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer