Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Turbulente tider

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 19. november.

STØH Kapital er den eneste deltageren i Nordnets porteføljekonkurranse som endte forrige uke med kapitalen inntakt.

14 av de 15 deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse tapte penger i forrige uke. Analytikerne gjorde det desidert verst, med en nedtur på 5,3 prosent. Proffenes favorittaksjer har nå falt nesten 14 prosent siden denne runden av skoleduellen startet.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Kursløft for Scatec

STØH Kapital (NTNU Handelshøyskolen) var derimot så vidt i pluss. Et kursløft på over tolv prosent for Scatec Solar oppveide store tap på Yara, B2 Holding og BW Offshore. Solselskapets særdeles positive bidrag skyldtes at Equinor kjøpte aksjer for rundt 700 millioner kroner og dermed blir sittende med et eierskap på over ti prosent.

«Dette anser vi som et av Equinors trinn mot å bli et bredt energiselskap,» kommenterer STØH

STØH sikret gevinst

Ukens vinnergruppe valgte å halvere sin Scatec-posisjon for å sikre gevinst.

«Børsen er fortsatt volatil, så gode kjøpsmuligheter vil komme,» hevder studentene.

«Å sitte med litt kontanter gjør at vi blir mer fleksible og raskere kan gå inn i nye selskaper.»

Gruppen påpeker at de fortsatt har tro på Scatec Solar og ser gode sjanser for at selskapet blir kjøpt opp på sikt.

Ser oppside i Hunter

Børsgruppen NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) mener på sin side at Hunter Group «kan være en het oppkjøpskandidat». Også OsloMet liker aksjen, som falt 2,7 prosent i forrige uke.

«Vi opplever et svært krevende børsklima om dagen,» fortsetter NMBU-laget på Nordnet-bloggen.

«For mange er dette utestet territorium og formasjoner ikke tidligere spilt.»

Studentene påpeker at alle deltagerne i skoleduellen er i minus, siden denne runden startet.

Satser på Funcom

I tillegg til å sitte på Hunter Group, har Aksjegruppen OsloMet byttet ut Subsea 7 med Funcom og Pareto Bank. Førstnevntes aksjekurs dalte under den tekniske støtten på 100 kroner, og selskapets ledelse la nylig frem skuffende prognoser for neste år. OsloMet solgte med et tap på rundt 15 prosent. Når det gjelder Pareto Bank, viser talspersonen Tormod Frogner Borge til en kombinasjon av lav prising, høy vekst og solid lønnsomhet. En annen OsloMet-student, Bjørn Magne Læknes, forklarer Funcom-kjøpet med spillprodusentens positive strategiske og finansielle utvikling. Blant annet er produktporteføljen betydelig utvidet, mens gjelden er nedbetalt og kontantbeholdningen hevet til nær 21 millioner dollar.

Tror fortsatt på olje

For øvrig eide også Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) Scatec Solar. En tung oljeeksponering medførte at lagets ukentlige avkastning likevel ble negativ – uten at det reduserer gruppens tro på oil services- og riggsegmentene.

«Oljeselskapenes produksjon er fortsatt enormt lønnsom med dagens oljepris, og det er omtrent dét nivået som forutsettes for 2019, så prisfallet burde ikke føre til kutt i eventuelle investeringsplaner,» skriver Verdi NTNU.

«Skulle investeringene likevel la vente på seg, grunnet en fallende oljepris, vil dette på sikt redusere produksjonskapasiteten og dermed igjen presse opp oljeprisen og medføre nye investeringer.»

SKOLEDUELLEN

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 19. november, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer