Skoleduellen – Til topps med Norwegian

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 11. mars

Norwegian Air Shuttles kursløft på over 5 prosent bidro til å gi Aksjeklubben HiØ den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse.

Aksjeklubben HiØs (Høgskolen i Østfold) avkastning på 1,6 prosent ga laget det ukentlige gullet i Nordnets porteføljekonkurranse, fulgt av Aksjegruppen OsloMet og Finansgruppen Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet). Norwegian Air Shuttle bidro mest i vinnerporteføljen, men også Telenor og Mowi steg langt mer enn Hovedindeksen. DNB og XXL trakk derimot ned, med kursfall på over 4 prosent.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Kompletts kursfall

Blant de øvrige taperaksjene finner vi Komplett Bank, som stupte over 7 prosent.

Nedturen bidro til at Børsklubben NHHs (Norges Handelshøyskole) portefølje krympet med 1,3 prosent. Også Frontline falt mye. NHH-investorene kjøpte shippingaksjen tidlig i februar, da den var uvanlig lavt priset i forhold til den bokførte egenkapitalen. De mener konsernet vil dra nytte av neste års forbud mot bruk av drivstoff med høyt svovelinnhold uten installasjon av scrubbere. NHHs Frontline-eksponering ble imidlertid redusert i forrige uke, etter en avkastning på rundt 30 prosent på en måned.

«Risk/reward er ikke like attraktiv lenger, med lavere drivstoff-spread og skepsis rundt håndheving av IMO-regelverket,» skriver gruppen på Nordnetbloggen.

«Dessuten prises aksjen nå til rundt 1,2 ganger bokverdien.»

Reduserer risikoen

Børsklubben NHH melder videre at laget i den seneste måneden har satset mer på relativt stabile aksjer, inkludert Sparebank 1 Nord-Norge.

«Rasjonalet bak kjøpet er blant annet at denne sparebanken er eksponert mot fiskenæringen, og det forventes at en stram tilbudsside vil gi høye laksepriser i 2019,» skriver NHH-studentene.

Gruppen eier også en annen lite volatil aksje, Evry. Studentene venter imidlertid at markedsuroen vil avta, så snart USA og Kina blir enige om en ny handelsavtale.

Grått vær, røde tall

Også Børsgruppen NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) diskuterte sin portefølje og børsutviklingen.

«Grått vær, rød avkastning» er oppdateringens tittel, og studentene peker på at flere aksjer har falt betydelig i den seneste tiden.

NMBU-laget har imidlertid tro på sin nylige investering i Axactor. Det mener selskapet «har et enormt potensial på lang sikt», til tross et 13 prosent kursfall siden kjøpstidspunktet.

Hittil i år er også Scatec Solar blitt tatt inn i porteføljen, mens Solon Eiendom, Elkem, Scottish Salmon Company, Storebrand og Kongsberg Gruppen har røket ut.

19 prosent i cash

Nesten en femdel av NBMUs kapital sitter nå i kontanter, men gruppen regner med at dette vil endre seg.

«Med 19 prosent i kontanter har vi mulighet til å kaste oss på en god investeringsmulighet uten å måtte redusere beholdningen i andre selskaper,» forklarer gruppen.

«Dette gir oss mye fleksibilitet, og samtidig engasjeres gruppemedlemmene til hele tiden å følge med på markedet for nye spennende selskaper.»

I tillegg viser Børsgruppen NMBU til at mange av dens aksjer betaler utbytte, og at dette ikke vil reflekteres i avkastningstallene før til våren.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 11. mars, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer