Skoleduellen – Spektakulær innhenting

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 14. januar

Alle deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse tjente penger i forrige uke. STØH Kapitals avkastning på 8,2 prosent var aller best.

Børsene og oljeprisen fortsetter å hente seg inn, etter det brutale fallet i fjerde kvartal. I forrige uke steg Hovedindeksen på Oslo børs med nesten fire prosent. Flere av deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse gjorde det enda bedre, som følge av høy eksponering mot volatile olje- og gassrelaterte selskaper.

Både analytikerporteføljen og seks av de 14 studentgruppene slo markedet.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

STØH Kapital tok gullet

Ingen gjorde det imidlertid bedre enn STØH Kapital (Handelshøyskolen i Trondheim), som logget en ukentlig avkastning på 8,2 prosent.

Samtlige av gruppens seks aksjevalg var opp med over 5 prosent, og to leverte tosifret avkastning.

BW Offshore og Scatec Solar ble henholdsvis 17,1 og 11,4 prosent mer verdt. Selv etter rekylen, ligger STØH Kapital bare på en tolvteplass, siden denne runden av Skoleduellen startet. Det er imidlertid lenge igjen til slutten på semesteret, og med litt flaks, ytterligere børsoppgang og sterke oljepriser, kan rangeringen endre seg betydelig i STØHs favør.

Er klar for oljeopptur

Et par studentgrupper lastet opp nye innlegg på Nordnet-bloggen. Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole) diskuterte blant annet oljemarkedet.

«…vi forventer at OPEC vil «hjelpe» prisen oppover,» skriver laget.

«Gjennom våre investeringer i Aker BP, Northern Drilling og Seadrill er vi godt posisjonert mot økt leteaktivitet fra oljeselskapene, samt en økning i oljeprisen.»

Likevel falt sistnevntes aksjekurs i forrige uke, i likhet med to andre aksjer i NHH-porteføljen. Dette, kombinert med en kontantbeholdning på nesten en firedel, bidro til å redusere NHHs avkastning til bare to prosent.

«Bunnen er ikke satt»

Aksjegruppen OsloMet ligger nå på en foreløpig førsteplass, med et tap på beskjedne 3,5 prosent siden september.

I forhold til Hovedindeksen gir dette en meravkastning på 3,8 prosentpoeng. Laget frykter imidlertid at de seneste ukenes børsopptur vil reverseres.

«…bunnen er nok ikke satt riktig enda,» hevdet de på Nordnets blogg den 4. desember.

OsloMet viste til Apples resultatvarsel og signaler om økonomisk oppbremsing, særlig i Kina og andre vekstmarkeder. Også handelskrigen mellom Kina og USA demper optimismen.

To hovedscenarier

«Slik vi ser det, er det to hovedscenarioer for verdensøkonomien,» skriver Tormod Frogner Borge fra OsloMet.

I det første scenarioet blir det ingen løsning på handelskrigen, eller løsningen kommer for sent. I så fall truer en global resesjon, samtidig som den pengepolitiske evnen til å stimulere er mindre enn under tidligere lavkonjunkturer. Resultatet kan bli flere år med svak vekst.

I Scenario nummer to løses handelskrigen, kanskje med bedrede betingelser for USA. Da vil børsene trolig komme sterkt tilbake, og selv Kinas oppbremsing blir en kortvarig «bump på veien».

OsloMet påpeker dessuten at børsfallet allerede har gjort aksjer en god del billigere enn for bare 3-4 måneder siden.

Laget er likevel relativt forsiktig investert, med en kontantbeholdning på 21 prosent.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 14. januar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer