Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Porteføljeoppdatering Børsgruppen UiA

Da var endelig skoleduellen 2019/2020 i gang. Vi gratulerer Børsgruppen Nord med fjorårets seier og ønsker UiOs Finans- og Investeringsforening velkommen som ny deltaker i årets duell. Vi gleder oss til nok et begivenhetsrikt år!

I år har Børsgruppen UiA valgt å gå frem nokså konservativt. I motsetning til fjorårets portefølje som besto av sykliske aksjer og stor eksponering mot handelskrigen, har vi i år valgt å fokusere på noen få større, solide posisjoner i vår portefølje. Etter et tøft år for samtlige skoler i forrige duell med handelskrig, politisk uro og Brexitrisikoen har vi prøvd å posisjonere oss for å motvirke disse effektene i størst mulig grad.

Porteføljen

Equinor får tildelt den største posisjonen med en vekting i overkant 20%. Et solid selskap som handles med en P/E på 8. Større prosjekter som Johan Sverdrup vil begynne produksjon og EQNR sin inntreden i vindprosjekter som Empire Wind gjør at selskapet oppfattes som en seriøs og fremtidsrettet energileverandør. Tilbakekjøpsprogrammet er også noe vi setter spesielt stor pris på i et urolig marked. Vi tror EQNR er et godt kjøp.

Stolt-Nielsen har fått plass i år også. Den har ligget stabilt på +/- på 100-tallet. Vi hadde denne i Skoleduellen 2018/2019 i påvente av bedre kjemikaletankrater, noe som ikke skjedde. Det virker som 2019/2020 kan bli bedre år for med indikasjoner fra Odfjell og SNI.

Kid er også et selskap vi tar inn i varmen grunnet oppkjøp av den svenske interiørkjeden Hemtex, god vekst for netthandelen og en høstsesong som byr på mer interiørendringer i de skandinaviske hjem. Kid trosser butikkdøden og klarer å levere vekst og god inntjening i et krevende marked. Med styrket oljepris ser vi også en styrket krone som kan bety bedre marginer for Kid.

Mowi tar vi inn da vi ønsket eksponering mot sjømat. At prisene nå går nedover for laks er selvfølgelig negativt, men vi tror at prisendringene kun er midlertidige før en jul og vårsesong med potensielt for lite fisk i markedet. Solid selskap som vi også ønsker å beholde så lenge det er gode utsikter for sjømat.

Hunter Group er vårt selskap innenfor tanksektoren og IMO 2020. Mulig oppkjøpskandidat.

Vi holder en 30% kontantbeholdning grunnet volatilt marked.

Marco Jenssveen Carrea

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer