Skoleduellen – OsloMet til topps

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 7. januar

Høyere oljepriser bidro til at Aksjegruppen OsloMet tok den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse og ledelse siden oppstart.

Aksjegruppen OsloMets ukentlige avkastning på 5,1 prosent medfører at laget også ligger på en foreløpig førsteplass i denne runden av Skoleduellen. Tallet er 4 prosentpoeng bedre enn Hovedindeksens, mens Alpha Finance Ålesund (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Campus Ålesund), som er nummer to, ligger 1,1 prosentpoeng etter. Ennå har samtlige deltagere imidlertid mindre kapital, enn da de startet i september.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Analytikernes innhenting

Dessuten ligger analytikerne fortsatt på sisteplass.

Ekspertenes fem favorittaksjer har imidlertid kommet sterkt tilbake siden julen, med henholdsvis første- og andreplassen i de seneste to ukene.

Årsaken er en gedigen overvekt i energirelaterte aksjer. Dét ga skrekkelig avkastning, da oljeprisen stupte fra 86 til 50 dollar fatet – og en solid innhenting, da rekylen til 58 dollar fatet kom. To av yndlingene, Seadrill og Odfjell Drilling, får en «strong buy»-anbefaling fra alle som dekker dem. En tredje, Borr Drilling, må nøye seg med elleve «strong buy» og en «hold».

Opp over 10 prosent

I OsloMets portefølje gjorde DNO og Funcom det best, med en ukentlig kursoppgang på over 10 prosent.

Førstnevntes ledelse meldte på fredag at selskapet kjøpte flere aksjer i Faroe Petroleum. Eierandelen er nå oppe i 30,6 prosent. I tillegg har aksjonærer som sitter på 13,1 prosent akseptert DNOs pliktige bud. Akseptperioden ble dagen før forlenget til 18. januar, samtidig som Faroes styre fortsatte å kjempe imot oppkjøpet. Det mener DNO-budet er opportunistisk og ikke tilstrekkelig høyt, gitt Faroes underliggende verdier.

Fra Funcom kom det ingen betydelige børsmeldinger. Aksjen var tilsynelatende oversolgt, etter et voldsomt kursfall i desember. Økt risikoappetitt ga deretter en etterlengtet rekyl.

Elsker fortsatt oljeaksjer

For øvrig er studentene generelt optimistiske til energisektoren. Ifølge Nordnet er Equinor den mest eide aksjen, fulgt av Seadrill og DNO.

Det gjenstår å se hvordan oljeprisen vil utvikle seg i 2019. På den ene siden ser vi flere tegn på at verdensøkonomien bremser opp og at de nordamerikanske skiferoljeprodusentene pumper opp mer. På den andre siden kan sentralbankene ta grep for å stimulere inflasjon, samtidig som OPEC utvinner mindre.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 7. januar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer