Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – God uke for oljeaksjer

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 18. mars

STØH Kapital tok ukens gull i Nordnets porteføljekonkurranse. En av gruppens oljeaksjer var opp ned over 23 prosent.

STØH Kapitals (NTNU Handelshøyskolen) portefølje la på seg imponerende 6,3 prosent i forrige uke, mens Hovedindeksen på Oslo Børs var opp med 1,9 prosent. Sølvet gikk til Aksjegruppen BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Bergen), mens Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø) tok tredjeplassen.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Omfattende oppgang

Hele fem av STØH Kapitals seks aksjer steg med mer enn 4 prosent, og BW Offshorekursen skjøt opp med hele 23 prosent.

Generelt gjorde oljerelaterte investeringer det bra i forrige uke, idet verdien av Brent råolje klatret til det høyeste nivået siden midten av november i fjor. Saudi-Arabias nye produksjonskutt og strømproblemer i OPEC-landet Venezuela bidro til utviklingen.

DNO, Seabird Exploration, Odfjell Drilling, TGS-Nopec og Subsea 7 var alle opp med 5-6 prosent, mens PGS økte markedsverdien med en femdel.

Magseis Fairfield-rekyl

Magseis Fairfield, en av Aksjegruppen OsloMets favoritter, ga en ukentlig avkastning på 4 prosent.

Fortsatt er kursen imidlertid milelangt under nivået den 27. februar, dagen før regnskapet for fjerde kvartal ble fremlagt.

«De hadde både gått på en kostnadssmell under en kontrakt i Malaysia, hvor de klarte å tape 14 millioner dollar, og venter nå lavere marginer i 2019,» forklarer gruppen på Nordnets blogg.

«EBITDA-guidingen gikk ned til 100 millioner dollar for i år, mens analytikerne hadde ventet 150-180 millioner dollar.»

Ennå svært lav prising

«Vi får håpe de har lært av denne kostnadssmellen, slik at det ikke skjer igjen – selv om markedet tilsynelatende ikke har mye tillit til dette,» fortsetter OsloMet-laget.

Gruppen påpeker at det generelt er risikabelt å investere i nyere og mindre selskaper, som ikke har samme erfaringsgrunnlag som sine eldre og større rivaler.

«Det skjer oftere feil, og de får gjerne også større innvirkning som følge av færre prosjekter,» skriver OsloMets talsperson.

Gruppen synes uansett at Magseis Fairfield-aksjen er lavt priset, med en markedsverdi på bare tre ganger årets estimerte EBITDA og to ganger den ventede kontantbeholdningen ved utgangen av 2019.

OsloMet leder fortsatt

«Av andre aksjer har Bouvet gått bra, etter deres kvartalstall, og der har vi nå tjent over 10 prosent i løpet av kort tid,» skriver OsloMetlaget i sin oppdatering.

«DNO er også opp 5 prosent i den seneste uken, mens de andre selskapene i vår portefølje har stått stille eller er ned noen få prosent.»

Uansett leder Aksjegruppen OsloMet fortsatt i denne runden av Nordnets skoleduell, som startet 14. september i fjor.

Forspranget til nummer to, Aksjegruppen BI Bergen, har imidlertid krympet til bare 0,4 prosentpoeng.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 18. mars, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer