Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – BI Bergen banker børsen

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 13. mai.

Aksjegruppen BI Bergen tjente 1,9 prosent, i en uke da Hovedindeksen og tolv av deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse var ned.

Opptrappingen av handelskrigen mellom USA og Kina medførte at Hovedindeksen falt med nesten 2 prosent i forrige uke. Bare tre av deltagerne i Nordnets skoleduell klarte å øke sin kapital: Aksjegruppen BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Campus Bergen), Aksjeklubben HiØ (Høgskolen i Østfold) og Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole).

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Kværner trakk opp

I likhet med de øvrige studentgruppene tapte BI Bergen-laget stort på sin oljeeksponering. Gruppen satt imidlertid på bare en aksje i sektoren, Borr Drilling, så den negative effekten var begrenset.

Samtidig trakk Kværner og Fjord1 opp, med kursløft på henholdsvis 11 og 5 prosent.

Hittil i porteføljekonkurransen ligger BI Bergen nå på en fjerdeplass. Denne runden avsluttes ved utgangen av mai, så det er lite sannsynlig at gullet glipper for Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø). Selv etter forrige ukes nedtur, utgjør ledelsen over 17 prosentpoeng.

Plukker taperaksjer

Analytikernes fem favorittaksjer gjorde det igjen verre enn selv de mest uheldige studentgruppene.

Fallet på 6 prosent innebærer at de som fulgte proffenes anbefalinger nå har tapt nesten en tredel av sin kapital, siden konkurransen begynte i midten av september.

DNO var den virkelig store taperen, med et kursfall på nær 15 prosent i forrige uke. Av de ti analytikerne som følger selskapet, opererer ni med en «strong buy»anbefaling, mens en enslig pessimist nøyer seg med «hold». Blant studentlagene sitter Børsgruppen Aktie BI (Handelshøyskolen BI), Verdi NTNU (Norges teknisknaturvitenskapelige universitet) og Aksjegruppen OsloMet med aksjen.

Enstemmig anbefaling

Bare en aksje er tilsynelatende så fantastisk billig og spennende at samtlige analytikere synes den er en «strong buy»: Odfjell Drilling.

Denne klarte seg relativt godt i forrige uke, med en kursoppgang på 0,1 prosent. Nivået er dessuten tilnærmet uendret, siden aksjen ble tatt inn i analytikerporteføljen.

Til sammenligning har Borr Drilling nå tapt nesten halvparten av sin markedsverdi, mens DNO og Star Bulk Carriers er ned med henholdsvis ti og 15 prosent. Spectrum har derimot vært et lyspunkt, med en avkastning på 9 prosent.

Se skolegruppenes kommentarer:Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 13. mai, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer