Skoleduellen – Aktie BI gikk til topps

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 25. februar

Kjempeavkastning på Seabird Exploration bidro til å gi Børsgruppen Aktie BI den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse.

Børsgruppen Aktie BIs (Handelshøyskolen BI) porteføljeverdi steg med hele 4,3 prosent i forrige uke, hovedsakelig som følge av SeaBird Explorations kursløft på 12,5 prosent. To andre aksjer, Q-Free og DNO, la på seg henholdsvis 6,3 og 4,8 prosent. Til sammenligning klatret Hovedindeksen på Oslo Børs med 1,6 prosent.

SeaBird legger frem sine tall for fjerde kvartal på tirsdag, og i løpet av forrige uke meldte selskapet om forlengelser av to eksisterende kontrakter.

Generelt medførte stigende oljepriser at mange oljeaksjer gjorde det bra. Nivået for brentråolje var fredag helt oppe i 67,70 dollar fatet, høyere enn noen gang siden midten av november i fjor.

Blant studentgruppenes øvrige oljerelaterte aksjer bykset Panoro Energy nesten 7 prosent, og Borr Drilling-kursen steg med 3,6 prosent. Sistnevnte er en av analytikernes favoritter, med ni «sterk kjøp»-anbefalinger og én «hold».

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

En mengde handler

Analytikerporteføljen forble uendret i forrige uke, men enkelte studentgrupper gjorde endringer.

Aksjegruppen OsloMet solgte NEL og kjøpte Bouvet, mens Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) erstattet Evry med Panoro Energy og TGS-Nopec.

Ellers investerte Alpha Finance Ålesund (NTNU, Campus Ålesund) en del av sine kontanter i NEL og Golden Ocean Group. Gruppen har fortsatt 15 prosent av kapitalen i cash. Også Børsklubben UiT (Universitetet i Tromsø) satset på NEL, men her måtte Norsk Hydro selges for å få nok penger til å gjøre investeringen.

Solgte Scatec Solar

Verdi NTNU dumpet på sin side Scatec Solar.

«Det var bred konsensus om at vi nå skulle selge oss helt ut», opplyser laget på Nordnet-bloggen.

«Den eneste skikkelige triggeren vi ser på oppsiden i 2019 er et Equinor-oppkjøp, men den sannsynligheten anser vi ikke som stor nok til at det er verdt å beholde aksjen bare av den grunn».

Verdi NTNU mener at Scatec Solar prising er «strukket langt», etter en kursoppgang på 95 prosent på ett år og 15 prosent siden nyttår.

Sterke Gjensidige-tall

Den Trondheims-baserte gruppen kommenterte forøvrig Gjensidige, som nå er lempet ut av dens Veldedighetsfond.

Grepet ble tatt etter at forsikringsgiganten la frem en hyggelig kvartalsrapport.

«Mye har altså gått veien for Gjensidige denne høsten, og vi er usikre på om de vil evne å levere like gode tall fremover», forklarer studentene. «Vi mener at verdsettelsen av Gjensidige nå er strukket, og at mye av potensialet i selskapet er hentet ut».

Pengene fra Gjensidige-salget ble i Veldedighetsfondet plassert i Elkem, hvor laget mener lav prising og gode utsikter burde gi kursoppgang på sikt. Kortsiktig risiko forbundet med USAs handelskrig innebærer imidlertid at aksjen ikke er tatt inn i Verdi NTNUs portefølje.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 25. februar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer