Skoleduellen – 5 prosents avkastning for Juridisk Finansklubb

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 7. mai.

NELs voldsomme kursoppgang ga Juridisk Finansklubb UiB den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse.

NEL-kursen skjøt opp med over 26 prosent i forrige uke, da selskapet meldte om en ny kontrakt i Sør-Korea og SpareBank 1 Markets hevet sitt kursmål.

Oppturen bidro til å gi Juridisk Finansklubb UiB (Juridisk fakultet, Universitetet i Bergen) en ukentlig avkastning på nesten 5 prosent. 
Ingen andre gjorde det bedre, og gruppen ligger nå på en foreløpig fjerdeplass. 

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Seadrill og Borr stupte

I den motsatte enden av spekteret fant vi Seadrill og Borr Drilling, som i forrige uke stupte henholdsvis 15 og 17 prosent på Oslo Børs.
Sistnevnte er en av analytikernes fem best likte aksjer. 11 av de 12 som dekker selskapet opererer med en «strong buy»-anbefaling, mens en sier «hold». Aksjeklubben BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Campus Bergen) er imidlertid den eneste studentgruppen som eier aksjen. 

Seadrill befinner seg utelukkende i Verdi NTNUs (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) portefølje. Fredriksenkonsernet var lenge en av analytikernes fem favoritter, men er nå syvende best likt. 

Solgte Frontline-aksjen

Verdi NTNU var mer heldig med Frontline, som steg med 2,5 prosent. Studentene valgte i forrige uke å dumpe rederiet.
«…aksjen har steget nesten 70 prosent, siden begynnelsen av februar, og verdsettelsen begynner å bli noe strukket», skriver de på Nordnet-bloggen. 
«Frontline handles i dag på 1,5 ganger bokført egenkapital, noe som er 25 prosent over det historiske snittet på 1,2 ganger». 
Verdi NTNU nevner også at en ti prosent økning i verdien av skip typisk gir en 26 prosent økning i Frontlines bokførte egenkapital. Dette forklarer mye av det seneste årets kursløft. 

Nye kjøp bidro positivt

En annen gruppe, Børsklubben NHH diskuterte hvordan dens portefølje utviklet seg i forrige måned.
«Våre seneste kjøp, Bouvet og BW Offshore, har vært gode bidragsytere», påpeker laget.

Begge var opp med godt over 7 prosent. Også Evry og Frontline leverte solid avkastning i april. NHH-gruppen reduserte imidlertid eksponeringen mot sistnevnte allerede i mars, etter en hyggelig opptur. 
TGS-Nopec og Northern Drilling trakk ned, med kursfall på henholdsvis 4,2 og 2,0 prosent i april. 

Synes markedet virker dyrt

«På generell basis synes vi det norske markedet virker dyrt om dagen, og dette har vært rasjonalet bak å sitte med en god andel kontanter i porteføljen», fortsetter Børsklubben NHH.

Studentene prøver også å unngå bankaksjer med høy eksponering mot Oslos boligmarked. Sparebankene i distriktene er derimot på trygg grunn, synes de.

«Også utenfor Norge lyser enkelte varsellamper», legger NHH-laget til. 
Nasdaq-aksjenes samlede markedsverdi er nå på samme nivå i forhold til USAs BNP som i 2000, kort tid før dotcom-boblen sprakk, ifølge NHH-gruppen.

For øvrig avsluttes denne runden av Nordnets skoleduell fredag 31. mai. 

Se skolegruppenes kommentarer:Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 7. mai, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer