Gå til hovedinnhold

Skoleduell start 2021/2022

I år har Børsgruppen NMBU vært mindre risikoavers og gått for en smalere portefølje i Skoleduellen. Dette innebærer også en del høyere risiko, noe vi merket allerede første dagen, da situasjonen rundt Evergrande ble kjent i Norge. Vi fikk en ganske brutal start og fikk kjenne litt på hvordan det er å ligge bakerst. Likevel har vi hentet oss inn og har bedre avkastning enn børsen.

Med en smal portefølje er det også viktig å spre de ulike posisjonene på forskjellige sektorer. Selskapene vi sitter i er: Aker BP, Orkla, Norske Skog, Sparebank 1 SMN, Belships og Q-Free.

Siste perioden har vært veldig usikker på børsen og vi har derfor valgt å posisjonere oss i tyngre verdiselskaper som Orkla og Aker BP. Nye kontrakter, økte kursmål og høy oljepris har gagnet kursen til sistnevnte, og Aker BP har i dag gitt oss en avkastning på 21% siden start.

Sparebank 1 SMN

Med det makroøkonomiske bildet vi har i dag har vi også valgt å legge til et sjette selskap i porteføljen vår, Sparebank 1 SMN. Et solid egenkapitalbevis med god inntjening. Med økte renter som motsvar mot dagens fare for inflasjon, og åpningen for utbytter, ser bank sektoren meget lovende ut. Vi ser for oss at dette vil være en god investering på mellomlang sikt slik situasjonen er i dag.

BELSHIPS

Belships er et shippingselskap innen tørrbulk segmentet. De leverte særdeles gode tall i Q2, langt over konsensus. Ratene fortsetter å klatre til rekordhøye nivåer og gir selskapet gode muligheter til å slutte gode kontrakter for sin flåte på 27 skip. Vi har valgt dem inn i porteføljen fordi vi ser for oss flere kvartaler med god inntjening og gode utbytter.

Rett før blogginnlegget skulle legges ut, kom de med en nyhet om at de kjøper 2 skip med levering innen slutten av november, og at de har inngått en TCE kontrakt på skipet BELMAR til rater på hele 41000 USD i flere måneder fremover (Breakeven 10500 USD).
Vi er veldig positive og ser for oss at det kan komme flere gode kontrakter fremover.

Norske Skog

Norske Skog kjøper vi fordi vi har troen på emballasje-prosjektet deres. Vi mener aksjen fortsatt er underpriset med tanke på potensialet av fremtidig inntjening etter den store omstillingen av produksjonen. Flere eldre maskiner som tidligere produserte avis og magasinpapir skal bli brukt til produksjon av resirkulerbar papp-emballasje. Dette er et marked med betydelig vekst, ettersom netthandel går mot å bli det nye normale i dagens samfunn. Selskapet ser ut til å ta en god markedsdel ved produksjonsstart, som ville kunne skape gode inntekter om veksten fortsetter.

Q-FREE

Q-FREE er vår mest spekulative, og minste, del av porteføljen. Selskapet driver med smarte trafikkløsninger som for eksempel tollsystemer, og vi tror etterspørselen etter forbedringer av trafikkløsninger vil ha en sterk økning i kommende år. Bud på selskapet på 14,4 kr ble avslått i juli, og vi utelukker ikke at det kan komme flere bud.


Orkla

Som en hedge mot et noe usikkert marked valgte vi å ta Orkla inn i vår portefølje. Med siste tids kursfall ser vi muligheter for en liten opphenting. Selskapet passer fint inn i porteføljen vår, og byr på litt mindre volatilitet enn våre andre posisjoner.

Vi tror det blir en spennende tid å følge børsen, med uro i Kina og børser på rekordhøye nivåer Vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer.

Til slutt ønsker vi de andre gruppene lykke til i duellen, måtte den beste vinne.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer