Gå til hovedinnhold

Skatte- og feriepengene går til reise og sparing

64 prosent nordmenn har fått igjen penger på skatten i årets skatteoppgjør. Pengene går hovedsakelig til reise og sparing.

Nordmenn som får igjen på skatten er i flertall og de fleste forventer å få igjen på skatten, viser en undersøkelse vi har gjennomført.  Hele 7 av 10 har noenlunde kontroll på hva de får igjen, selv om 4 av 10 sier at de ikke har full kontroll og fort kan bli litt negativt eller positivt overrasket.

Det er mange som betaler litt ekstra skatt i løpet av året for å ha ekstra å rutte med til sommeren. Det er ikke en sparing som gir særlig god avkastning, men hvis alternativet er at pengene forbrukes gjennom året, så er det selvsagt et godt trekk å gjøre det på denne måten. Undersøkelsen viser at flertallet, 37 prosent av befolkningen, ønsker å spare skattepengene. 27 prosent vil bruke pengene til ferie, mens 22 prosent vil nedbetale gjeld. 12 prosent vil bruke skattepengene til oppussing.

Det er positivt og overraskende at så mange velger å spare pengene de får igjen på skatten. Jeg synes man skal unne seg noe når man får pengene, men hvis man setter av litt av pengene til langsiktig sparing, så får man mye mer glede av dem om noen år. Feriepengene som blir utbetalt i juni har et flertall av nordmenn øremerket ferie. 4 av 10 vil bruke feriepengene til å reise. 2 av 10 vil spare pengene, mens 14 prosent vil nedbetale gjeld. 1 av 10 vil bruke feriepengene på oppussing.

Det mest oppsiktsvekkende med undersøkelsen er at såpass lite av feriepengene går til ferie. Alle reiseoperatører melder om økning i antall bestillinger så det betyr at pengene vi bruker på å reise, er penger som er spart gjennom året.

En kuriositet er at hele 40 prosent av de mellom 18 til 22 år vil spare feriepengene og halvparten i samme gruppe vil spare skattepengene. Det synes jeg er positivt. Dette er sannsynligvis studenter og de vil ha ekstra penger utover i høst-semesteret.

Mvh Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer