#pengepodden – episode 66 – Alt om sjømatsektoren og toget som går fra perrongen

I ukens episode svarer Tom og Anders på spørsmål fra flere av lytterne våre. De er innom viktige spørsmål til utenlandshandel med tilhørende valutautfordringer og fordeler og ulemper med cross-listede selskaper. Videre gir de svar på om det er mulig å be arbeidsgiver droppe å trekke skatt av lønnen din. De diskuterer også flere spørsmål knyttet til den populære sjømatsektoren og hvordan du skal forholde deg til et tog som går fra perrongen. Er festen nylig i gang eller havner du på nachspielet? Til slutt er de innom 2 nyttige og overraskende tips til 1 krone spart.

Utenlandsinvesteringer

(Fra 11:20) Fordeler og ulemper med selskap som er listet på flere børser, ADR og valuta.

Spørsmål fra vår lytter Niklas

(Fra 21:30) Hvor smart er det å be om at arbeidsgiver ikke trekke skatt av lønningen min slik at jeg heller kan sette pengene jeg forventer å skatte inn på et fond?

Alt du trenger å vite om sjømatsektoren

(Fra 27:50) Spørsmål fra både Aksjepraktikanten og Andre om sjømatsektoren og om tog som forlater perrongen. Sjømat er tema hos Nordnet i hele september!

Spørsmål fra vår lytter Eivind

(Fra 40:35) Er det mulig for Nordnet-kunder å låne ut aksjene sine? Grunnleggende forklaring på hva shorting av aksjer egentlig er.

2 tips til 1 krone spart

(Fra 46:35) Om impulskjøp og bil-deal

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
06.09.2016 14:39

Takk for en fantastisk podcast! Jeg lurte på om dere kunne ha en egen podcast med bank og finans som tema? Det virker som en spennende bransje med flere solide selskaper som har bygd soliditet over flere år, og det er mange kredittbanker som har vokst seg store de siste årene. Er det slik at bankaksjer kan være en hedge mot en eventuell renteheving? Et annet, helt urelatert spørsmål: Hvorfor har ikke Statoil og Det Norske sunket mer som følge av den lave oljeprisen? Man skulle jo tro at de ville tape mye penger, men det virker som de skyver… Les mer »

Gjest
Gjest
07.09.2016 08:49

Hei, takk for det. Jeg skal høre med anders om vi ikke kan enten ha en gjest eller at jeg og anders tar for oss dette temaet. ditt andre spørsmål kan vi også rette i pengepodden, men kan svare deg litt overordnet. Jeg tror utbyttepolitikken til statoil har holdt den aksjen kunstig høy. den fortjener ikke så høy aksjekurs. Detnor har gjort mye riktig, og i tillegg har kostnadene på sverdrup feltet som både statoil og detnot er operatør på kommet helt ned til 25 usd sa statoil forrige uke. jeg tror det er grunnen.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
08.09.2016 09:48

Takk for svar, og flott om dere kan ha en egen episode! Ser jo at P/E er svært lav på mange av bankaksjene, og hørte Arne Fredly anbefale bankaksjer hos Hegnar. Og hørte #Pengepodden episode 12 hvor Karl Oscar den gang mente DnB var et godt kjøp til 112.

Angående Statoil har vel kursen deres ganske mye å si for om det er lurt å investere i brede indeksfond på Oslo Børs også? Jeg er ihvertfall meget skeptisk til indeksfond i Norge så lenge Statoil har betydelig nedside, vil heller ha internasjonale indeksfond.