Sjekk hvordan du ligger an!

Pensjon er noe mange av oss skyver foran oss og utsetter å tenke på. Her om dagen tok jeg sats og gikk inn på www.nav.no  på “Din pensjon” og sjekket ut min egen pensjon. De har oversikt over lønnen min helt siden jeg begynte mine første sommerjobber i tillegg til fripoliser fra tidligere og nåværende arbeidsgivere. Jeg måtte jo begynne å mimre hvor jeg hadde tjent min første skikkelige lønn. Nå teller nemlig alle år fra du er 13 år til du er 75 år i pensjonsopptjening i folketrygden hvis du er født etter 1963. På Din pensjon er det regnet sammen en reel oversikt over lønnen jeg vil få som pensjonist. Jeg ble litt oppslukt faktisk. Jeg kunne enkelt regne på hvor tidlig jeg kunne gå av og hvor mye et år eller to deltid vil redusere lønnen min som pensjonist. I utgangspunktet så tenker jeg at jeg har lyst til å starte de glade pensjonsdager rundt 62 årsalderen. Det betyr at jeg får en del mindre hvert år fordi det blir flere år å strekke pengene over. Til gjengjeld er jeg klar over dette allerede nå og jeg har hele 30 år å spare på for å få til det beløpet jeg vil ha i lønn som pensjonist. Det er i hvert fall forutsigbart så dette skal gå fint!

Finansnæringens fellesorganisasjon med andre, har laget en filmserie på 7 korte filmer om pensjon. Her er egentlig det du trenger å vite om pensjon. Sjekk de ut og så går du inn på din pensjon på nav.no etterpå. Det er vel verdt besøket!

Filmene:

http://www.fno.no/no/Hoved/Fakta/Livsforsikring-og-pensjon/Liv-og-pensjon-A-A/Informasjonsfilmer-om-pensjon/

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer