Shorthandel i praksis – spekulering i verdifall

Hver gang børsene faller så stiger interessen rundt shortsalg (og vice verca). Denne uken holdt jeg et nettkurs om hvordan du shorter – altså spekulerer i at noe skal falle i verdi.

Mange vet hva det innebærer å shorte, men ganske få vet hvordan det faktisk gjøres og hvilke muligheter det gir.

For de som trader eller aktivt går ut og inn av markedet med deler, eller hele egenkapitalen sin, er shorthandel en fin mulighet til også å kunne tjene penger i periodene hvor børsene faller.

Mens du normalt, i likhet med de fleste andre aktørene som handler på børsen, prøver å finne billige aksjer som skal stige, er det kun et fåtall som går rundt og speider etter dyre aksjer du kan selge. Dette er heller ikke så rart da børsene og aksjer stiger stort sett mesteparten av tiden. Når de først faller, så faller de som regel mye raskere enn de stiger, og ofte i form av kortvarige korreksjoner som heller noen få tilfeller også krakk.

Shorting kan egentlig bare være å trykke «selg» i stedet for «kjøp», for så senere kjøpe tilbake det du solgte.. Selv om det er enkelt, egner det seg ikke for nybegynnere. Den teoretiske risikoen er skyhøy så du må vite hva du gjør.

/Stian, Spare- og investeringscoach

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer