Gå til hovedinnhold

Shipping dominerer porteføljen – Børsgruppen UiA

Solid avkastning

Børsgruppen UiA fikk denne uken endelig uttelling for tidlig posisjonering i BWLPG. Sjeldent har et like opplagt kjøp vært forelagt på børs som LPG sektoren.

Etter flere ukers grundig tallknusing, refleksjon og analyse av LPG sektoren avventet vi riktig tidspunkt for å øke eksponeringen vår. Selv våre mest optimistiske estimater viste seg å bli knust av kvartalsrapporten BWLPG la frem torsdag.

Børsgruppen UiA valgte på tirsdag å kjøpe en posisjon i Avance Gas Holding på om lag 30% av porteføljen vår. Total eksponering i LPG sektoren var dermed 45% av porteføljen på et tidspunkt, dette reflekterer hvor god inntjeningsevne vi tror sektoren har.

India

I Juli fikk Narendra Modi gjennom en større reform i India vedrørende LPG. 100% av befolkningen skal ha tilgang til LPG som brensel for matlaging. De fattigste i landet vil få gratis gass, subsidiert av den indiske stat, som mener for mange indiere dør hvert år av luftforurensing.

India, som det største LPG markedet, har økt sin import med 16% fra 2018 til 2019. Etterspørselsveksten er forventet 8% i flere år. I sammenheng med manglende evne til å produsere LPG selv og begrenset indisk LPG-flåte så har etterspørselen etter skip slått godt ut på ratene som per tid ligger rundt 70.000usd/dagen.

Begrenset flåtevekst globalt og rederier som ikke ønsker å inngå langsiktig TC kontrakter for skipene sine tolker vi som et tegn på et ytterligere sterkt marked. Forwardprisene på LPG Baltic Indeks ligger på 60.000 – 70.000usd/dagen i hele 2020. BWLPG kommuniserte rater for Q3 på 48.000usd per dag.

Avance posisjonen valgte vi å ta for å maksimere avkastningen innenfor LPG sektoren. Teorien var om BWLPG meldte god guiding for fremtiden ville dette smitte over til Avance og drive kursen ytterligere. I sammenheng med et utrolig sterkt tredje kvartal for BWLPG valgte Avance å fremskynde sin kvartalsrapport fra fredag 29.11 til tirsdag 26.11.

Vi ser frem til tirsdagens rapport.

Marco Jenssveen Carrea, leder Børsgruppen UiA.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer