Shareville – Nordens største investeringsnettverk

Shareville – 35 000 delte porteføljer, 10 milliarder i forvaltet kapital

Shareville har så langt overgått våre forventninger en stor gang. Allerede tre måneder etter lanseringen har det blitt Nordens største sosiale investeringsnettverk for aksjer og fond. Nettverket omfatter nå mer enn 35.000 delte porteføljer og over 10 milliarder i samlet forvaltet kapital. Og mer enn 25 prosent av alle nye Nordnetkunder blir Shareville-brukere direkte.

Slik som mange andre sosiale nettverk er også Shareville i ferd med å få sitt «eget liv». Brukerne skriver makrokommentarer, analyserer selskaper og deler sine beste nyhetskilder. Det er også interessant å se bredden i nettverket. På Shareville møtes mennesker med ulik bakgrunn, jobb, utdannelse, erfaring og syn på investeringer. Vi har snakket med flere av brukerne og her finner vi siviløkonomer, ingeniører, daytradere, porteføljeteoretikere, entreprenører og pensjonister.

Hvorfor har Shareville blitt en naturlig samlingsplass for så mange ulike sparere og investorer?

Gode muligheter for informasjonsdeling, ikke minst rundt selskapsspesifikk informasjon fra våre nordiske naboer, er en av årsakene. Konkurranseinstinkt er sannsynligvis en annen. Men først og fremst er det nok den unike muligheten å kunne følge andre dyktige investorer og deres porteføljer. Og det gir troverdighet at man enkelt og raskt enkelt kan vurdere hvordan personene bak rådene, tipsene, kjøpene har lyktes med sine investeringer tidligere.

vidar

Bildet viser porteføljeutviklingen til en av Sharevilles mest fremgangsrike investorer – Vidar. En av de 35.000 porteføljene du kan følge på Shareville.

Noen av tilbakemeldingene vi har fått fra brukerne:

” Shareville har et enormt potensiale og gir muligheten til å undersøke om den enkelte investor har en god historisk avkastning eller sitter på kunnskap før man begynner å diskutere og stille spørsmål. Dermed kan man filtrere bort alle de som bare roper uten vett. Jeg vil trekke frem det jeg syns er noe av det mest verdifulle med Shareville – man kan sammenligne det ekspertene sier i avisene og på tv med handlingene de faktisk gjør i sin egen portefølje. Bare det å kunne gjøre de samme investeringene som en ekspertinvestor som har opparbeidet en investeringsstrategi over 20 år med prøving og feiling er gull verdt.Aksjepraktikaten

” Genial plattform.Shahmiri

” En veldig viktig del av min strategi er å delta i så mange diskusjoner som mulig på Shareville. Slik får jeg ta del av verdifull informasjon fra personer som virkelig har satt seg inn i selskapene. Og jeg angir ofte på forhånd på Shareville om jeg går med planer om å kjøpe en ny aksje. Dette gjør jeg med den hensikt å provosere frem en debatt og skape et informasjonsgrunnlag som kan stå i kontrast med mine egne analyser. Takket være Shareville har småsparere nå for første gang tilgang til samme investeringsunderlag som proffene. På denne måten er Shareville fantastisk.Gottodix

” Shareville.no får aksje handel til å bli noe sosialt! Shareville får deg til å dele mer om dine tanker og meninger om aksjer/selskaper. – Larsen

” Det er en kjempebra tjeneste, og jeg har brukt den til å kommunisere med andre investorer, samt å se hva de har av aksjer. På Shareville kan man følge andre og se hvordan de oppfører seg i aksjemarkedet – noe som kan være verdifullt når man selv skal gjøre egne investeringer. Dette er en tjeneste som passer for alle typer investorer.Tomhallvard

Hvordan bruker du Shareville? Og hvordan synes du at vi skal videreutvikle tjenesten slik at den blir enda bedre? Del gjerne dine innspill i kommentarfeltet under.

/Anders

(følg meg på Twitter her)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer