Shareville – et nytt nivå av åpenhet og muligheter

Etter en populær testperiode åpnes nå Shareville for alle kunder av Nordnet. Dette betyr at en halv million mennesker i hele norden nå har en arena for å dele kunnskap om sparing og investeringer. Jeg tror dette kan gi en kraftig positiv effekt på både interesse og kunnskapsnivå. Det blir lett å hente inspirasjon fra andre, og det er også givende for mange å kunne dele ideer og kunnskap.

Som kjent er det frivillig å dele din portefølje på Shareville, og det kan gjøres helt anonymt. Du velger et kallenavn/nickname på deg selv og legger eventuelt opp et passende bilde. Både Gordon Gekko og Onkel Skrue er allerede representert. Alle tall i din portefølje blir såkalt «normalisert». Det betyr at andre Shareville-brukere kan se den prosentvise fordelingen på hva du har i markedet, samt den prosentvise avkastningen. Hvilke totalbeløp det er snakk om vises ikke. Når man har gjort dette er Shareville tilgjengelig. Man kan delta i eller endog opprette grupper om temaer som interesserer deg, og følge transaksjoner og kommentarer fra de du finner interessante.

Og den virkelig store forskjellen mellom Shareville og andre fora for diskusjon av aksjer er at her ser du hva folk virkelig har og hva de virkelig gjør. Det er stor forskjell på løst prat og reell aktivitet. Her ser du sannheten.

Min portefølje er offentlig

Som Investeringsøkonom i Nordnet har jeg valgt å bruke fullt navn på min portefølje og dermed være helt åpen på hva jeg investerer i. Ansatte i banker og meglerhus er underlagt bindingstider på aksjehandel som er noe forskjellige fra land til land. I Nordnet følger jeg svenske regler for egenhandel som i grove trekk gir 1 måneds bindingstid på å ta gevinster. Det blir derfor ingen kortsiktig trading.

Min portefølje er ikke noen offisiell anbefaling fra Nordnet, og det er ingen som sitter på noen fasit på hva som er riktig i aksjemarkedet. Jeg vil allikevel her dele noen tanker om hvordan jeg har bygget opp mine investeringer kan ha allmenn interesse.

God grunnstruktur – langsiktig verdifokus

En god portefølje er ikke nødvendigvis spennende. Den kan til og med være kjedelig. Men det er viktig å ha litt action også. For ikke å blande disse hensynene har jeg valgt å dele min portefølje i to. Den ene kaller jeg «Long term value» og den andre «Trading & Investments». Begge porteføljer er Investeringskonto Zero, som passer mitt langsiktige perspektiv.

Shareville ptf 23.09.2014

Den langsiktige porteføljen utgjør ca ¾ av investert verdi, og inneholder posisjoner jeg relativt sjelden gjør justeringer i. Jeg har denne porteføljen som et alternativ til langsiktige eiendomsinvesteringer og har derfor vektlagt lav risiko, kvalitetsaksjer og god global spredning. Både indeksfond, ETF-er og gode aktivt forvaltede fond har plass i porteføljen. For øyeblikket ser den slik ut:

LTV 23.09.2014

I den andre og mindre delen av porteføljen ligger min månedlige sparing, som er i fondet DNB Nordic Technology. Jeg liker teknologi og syns det er noe grunnleggende fremtidsrettet ved å investere i et slikt fond. I denne porteføljen ligger også noen veddemål på enkeltaksjer, og i skrivende stund er det US-noterte teknologiaksjer jeg liker best. Summen blir slik:

IoT 23.09.2014

Alle som vil få med seg utviklingen på disse porteføljene kan nå følge de på Shareville. Jeg håper og tror de vil gi god langsiktig avkastning, men ønsker man mer action og spenning er det helt sikkert andre kandidater på Shareville man heller bør se etter.

Jeg prioriterer å bygge rikdom sakte men sikkert.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet

Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert