Gå til hovedinnhold

Sentimentindikator

Volumet og svingningene på Oslo Børs fortsetter å falle. Alt dreier seg om stockpicking om dagen, og her gjelder det å treffe sektorrotasjonene. Det florerer masse morsomme charts som peker på en nærliggende katastrofe, som ikke ser ut til å materialisere seg. Her f.eks har noen laget en kombinasjon av VIX og Forward PE som sentimentindikator. Den er nå på høyeste nivå siden år 2000.

Jeg ser at oljeaksjene gjør det bedre, og her er Statoil en god ledestjerne. Kursen har steget fra 136 kroner. til 162 kroner på tre måneder. Den handler nå på årsbeste. Shippingaksjene har gjort det bedre, og her så vi ClarksonPlatou komme med en “perfect storm” analyse forrige uke. Slutten av året og januar bruker å være en sterk periode for råvareaksjer, da aktiviteten på brensel og lignende øker om vinteren.

Få med dere Stian Strand sitt innlegg på ODIN-BLOGGEN om “Markedet som ikke kunne falle og egenkapitalen som forsvant”. Mantraet er diversifisering, men han gir gode konkrete eksempler på at det ikke lenger er noen free-lunch i eiendomsmarkedet. Jeg kan jo legge til at myndighetene nå virkelig ønsker å jevne ut skattefordelene med bolig kontra aksjer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer