Gå til hovedinnhold

Sell in May and stay away?

Er det virkelig sant at mai pleier å være en dårlig måned i aksjemarkedet, og kan man i såfall tjene noe på å selge seg ut? Velkommen til “Mythbusters” Markedspuls.

Temaer og tidspunkter denne uken:

  • 00:00 – 05:08 Sell in May and stay away? Er det lurt?
  • 05:08 – 06:55 Hvor mye saft er det igjen i børssitronen?
  • 06:55 – 10:11 Hvordan posisjonere seg for korreksjoner i opptrender. OMX30 Stockholm som eksempel.
  • 10:11 – 12:00 S&P 500 på All Time High og opptrend fortsetter.
  • 12:00 – 13:41 Oslo Børs er i festmodus. Teknisk kommentar på indeksen.
  • 13:41 – 17:20 Teknologi/NASDAQ, Apple og Twitter
  • 17:20 – 19:14 Er fond eller enkeltaksjer best for deg?
  • 19:14 – 22:16 Norsk Hydro og Subsea 7 med tall i dag. Teknisk kommentar

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Innlegget om årtidsvariasjoner på Oslo Børs finner du her. 

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet. Jeg bruker Infront som informasjonsverktøy. Det er det mest avanserte verktøyet vårt for markedsinformasjon og inneholder nyheter, aksjekurser, charts/diagrammer, chat, internasjonale indikatorer samt en masse forholdstall og estimater. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode. Kursdiagrammer kalles charts, og den historiske kursutviklingen kan vises på mange måter. Vanligst er linjediagram der historiske kurser vises som en linje. Jeg foretrekker Candlesticks som gir mer informasjon. Der vises hver dags kursutvikling som et stearinlys (candle) med et bredt parti som er enten grønt eller rødt, samt med en hvit strek i midten. Slik:

OBX 04.06.2014
Et standard chart fra Infront. Tidligere kjent under navnet The Online Trader

Hvert “stearinlys” angir en dags kursbevegelse. Den tynne streken i midten indikerer høyeste og laveste kurs i løpet av dagen, mens den tykke delen indikerer åpning og stengning. Er den tykke delen grønn har kursen åpnet lavt og stengt høyt. Er den rød er det motsatt. Det er derfor lett å se hvilken tendens som er i markedet. Les mer om candlesticks herØvrige linjer: Jeg viser 4 glidende gjennomsnitt. Lys grå er 10 dagers, mørkere blå er 20 dagers, grønn er 50 dagers og blå er 200 dagers glidende snitt. Nederst i kursdiagrammet vises daglig omsetningsvolum som en grå stolpe. I ruten i midten vises en såkalt momentumindikator, og jeg bruker her modellen som kalles MACD (moving average convergens divergence). Tolkningen av denne kan du lese om herSpørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

Toppbildet er fra Wikimedia Commons.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
29.04.2015 15:13

Som alltid gjør du det interessant, Karl Oscar. Dette må jeg bare ha med meg hver onsdag.