Seadrill i fokus på oljesmurt Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

12-Feb-2018

  • Oslo opp 1,3%
  • Brent opp $1,3/fat siden fredag
  • Seadrill-hopp på mulig finansieringsløsning
  • Pareto jekker opp REC Silicon

OSLO, 12 feb (Reuters) – Oslo Børs løftes fra start mandag med oljerelaterte aksjer i førersetet etter at prisen på nordsjøoljen har steget over 1 dollar i løpet av helgen.

Brent med levering i april handles nå for 64,1 dollar fatet, opp 1,4 dollar fra start og godt over en dollar høyere enn ved stengetid i Oslo fredag.

Hovedindeksen tikker opp 1,3 prosent til 797,8 poeng i 10.25-tiden mandag formiddag.

Blant de store selskapene på OBX-listen er det naturlig nok oljesektoren som trekker mest opp med Aker BPAKERBP.OL, Aker SolutionsAKSOL.OL og DNODNO.OLblant vinnerne med oppgang på mellom 2 og 2,3 prosent.

Dagens store vinner er imidlertid John Fredriksens kriserammede rigg-selskapet SeadrillSDRL.OL som bykser 20,5 prosent til 2,3 kroner aksjen på nyheten om at selskapet sier det er i ferd med å få på plass en løsning for refinansiering.

I et brev sendt til konkursdomstolen i Texas sent fredag kveld kunne man se konturene av en ny og gunstigere løsning for obligasjonseierne. Ifølge rettsdokumentet kan den endelige løsningen være på plass allerede denne uken. (Full Story)

Seadrill søkte om konkursbeskyttelse tilbake i september og har siden da forhandlet med kreditorene for å få på plass en restruktureringsplan.

Etter forrige ukes kvartalsrapport fra REC Silicon REC.OL, velger meglerhuset Pareto å oppgradere aksjen til “kjøp” fra tidligere “hold” samtidig som kursmålet jekkes opp til 1,3 kroner fra 1,1 kroner aksjen.

Pareto peker på at selskapets kontantstrøm har hatt en positiv utvikling gjennom 2017 og at ledelsen under presentasjonen konstaterte at det ikke er aktuelt å hente inn nye midler for å møte gjeldsforpliktelsene som forfaller i 2018.

“Vårt base case er at selskapet vil gjøre en refinansiering på 100 millioner dollar i løpet av de neste månedene”, skriver Pareto.

Meglerhuset begrunner oppgraderingen med at selskapet nå har “bedre balanse”, “muligheten til å produsere på full kapasitet i fremtiden” og at “salget til det kinesiske markedet nå har blitt mer attraktivt”.

REC Silicon stiger 3,4 prosent til 1,1 kroner aksjen så langt mandag.

(Reporting by Joachim Dagenborg)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer