Gå til hovedinnhold

Se til … Sverige

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

 

Utviklingen i det norske høyrentemarkedet har vært rivende de siste årene.  Det har utviklet seg et eget norsk høyrentemarked, som har et stort antall utstedere og en likviditet som er imponerende.  Det siste skyldes fokuset fra en rekke markedsaktører både på kjøps- og salgssiden.  Når dette markedet har vokst frem skyldes det at selskaper som er kapitalintensive og som opererer i volatile bransjer kan ha vanskelig med å få tilgang til bank-kreditt. 

Vi er nå inne i et makro-klima som gjør at næringslivet i mange land har vanskeligheter med å få (all) kreditt fra bankene.  Dette vil føre til at selskapene vil finne andre kilder til kreditt.  Markedet for høyrenteobligasjoner er en naturlig slik kilde.  Dette betyr at en rekke land vil utvikle egne høyrente-obligasjonsmarkeder.  Dette åpner interessante perspektiver.    

 Figuren under viser sektorsammensetningen av norske høyrenteobligasjonsutstedelser.  Hvis vi legger sammen olje/gass med shipping, verft, akvakultur og fiskerier, så vil ca ¾ av volumet være i maritime sektorer. 

 

 

Til sammenligning kan vi se på sektorsammensetningen i svenske høyrenteutstedelser.  Vi ser at dette markedet er dominert  av utstedere i bransjer som farmasi, eiendom og tjenester.

Fremveksten av høyrentemarkeder i andre nordiske land gjør det mulig å lage porteføljer som har langt bedre sektor-diversifisering enn hva man kan oppnå i en ren norsk portefølje.

Arne Eidshagen, Forvalter for Alfred Berg Høyrente

 

 

Alfred Berg
Alfred BergPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer