Gå til hovedinnhold

Scandic Hotels er Nordnet-tradernes sommerfavoritt

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de profesjonelle tradere. August måned har vært preget av store kvartalsrapportering med tilhørende store utslag i aksjekursene.

Våre tradere omsatte finansielle instrumenter for 5,4 milliarder kroner i august. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 5300 handler per dag for de norske kundene.

Av den totale handelen på 5,4 milliarder sto aksjer for 4 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på 1,4 milliarder kroner.

Den mest handlede aksjen var Scandic Hotels Group, som ble omsatt for 669 millioner kroner i løpet av august måned. Man ser også en sterk NEL og Odd Molly International, som har blitt handlet for henholdsvis over 451 og 346 millioner kroner.

– Tallene bærer helt klart preg av at det er sommerferie blant flere aktører i markedet. August måned er normalt en av de mest rolige periodene blant våre kunder. Flere har ferie og har således tatt ned risikoen før ferien. Allikevel har måneden vært preget av store svingninger i enkeltpapirer som jeg ser de profesjonelle har utnyttet seg av.

– De fleste norske investorer har sannsynligvis ikke hørt om Odd Molly International. Dette er et svensk merkevareselskaper som produserer klær og accessoirer. Selskapet har i løpet av den siste måneden opplevd en enorm kursvekst og har gjort at både omsetning og handelen har skutt i taket. Dette er en typisk «small-cap» aksje som profesjonelle tradere hiver seg på når momentet er sterkt. Selskapet har i løpet av august måned mer enn doblet seg i verdi, og våre tradere har således sannsynligvis tjent gode penger på å handle denne aksjen i august måned, forteller Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

August måned har vært preget av kvartalspresentasjoner og således bidratt til stor volatilitet i enkeltpapirer. Nordnets Investeringsøkonom forteller at enkeltaksjer som Scandic Hotels Group, NEL og Equinor fortsetter å være interessante for profesjonelle tradere.

– Selv om Scandic Hotels sliter i lys av svak dekning på sine hoteller, betyr det ikke at aksjen ikke har vært handlet i stort monn. I løpet av august måned har aksjekursen sving fra 35 svenske kroner og helt ned i 27 svenske kroner. Med så store svigninger i løpet av en måned, betyr dette at profesjonelle aktører kan tjene penger både på opp og nedturer i aksjen, avslutter Mads Johannesen i Nordnet.

Trading-favorittene for august

SelskapOmsatt i kroner
Scandic Hotels Group AB669 038 972
NEL451 139 048
Odd Molly International AB346 402 685
Equinor219 116 208
Stillfront Group AB211 530 756
Aker BP168 084 525
Nordic Nanovector123 466 442
DNB111 482 273
Photocure104 414 385
Crayon Group Holding98 057 958

Sjekk også ut forrige måneds active trader-statistikk: Tradingsmell i NEL

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer