Apple vs. Samsung

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Samsung meldte i dag at deres toppmodell Note 7 ikke bare blir tilbakekalt, men den blir stoppet helt. Dette er tidenes største tilbakekalling innen telekom. 2,5 millioner enheter blir kalt tilbake.

Aksjen er ned 8 % i dag, og handlet i morges på 1 545 000 won. Dette er ned fra 1 850 000 som er toppen i år, men opp kraftig fra bunnen i januar på 1 150 000 won.

Markedsandeler

Samsung har 22,6 % markedsandel og er langt forbi Apple som har 11,8 %. Siste spekulasjojer fra blant andre Standard & Poor er at Apple potensielt kan stjele 1 % markedsandel på grunn av dette, noe som tilsvarer ca. 5 millioner mersalg av iPhone telefoner.

Samsung, Apple og Google

Dette er et skikkelig slag i ansiktet for Samsung, og det kom på verst tenkelige tidspunkt. Google, med sin nye versjon Pixel, vil nok gjøre alt de kan markedsmessig for å ta markedsandeler. I tillegg har Apple nettopp lansert sin nye iphone 7. På toppen av det hele er julesalget på trappene, og dette vil slå hardt på et presset Samsung som trenger inntjeningen sårt.

Rekord for Apple

Apple stikker avgårde med – hold deg fast –  93 % av fortjenesten innen telekom. Så det blir spennende å se hvor mye Samsung vil tape på dette. Apple-aksjen er ihvertfall i vinden om dagen, noe dere som kunder nyter godt av. Nesten 8000 Nordnet-kunder eier Apple-aksjer. Dette er rekord. Aldri før har vi hatt flere kunder som eier aksjen.

Les mer om saken og mine kommentarer på e24. 

Les alt om teknologisektoren her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer