Roligere tempo!

Vi handler “all-time high” på Oslo Børs, men volumet har nå halvert seg siden den beste dagen forrige uke. Det er så vidt omsatt aksjer for 2 milliarder kroner og det er et svakhetstegn for videre oppgang. Ikke tolk dette som at vi står foran en korreksjon, men heller en ny konsolideringsfase. Både Statoil, Telenor, DNB og Storebrand handler i underkant av årsbeste, noe som tyder på marginalt mer salgspress på lederne enn totalmarkedet. Dette er også et tegn på avmetning. 

DNB nedgraderer Marine Harvest og Norwegian Royal Salmon til nøytral. Det koster å drepe favorittene for norges største bank, og har man en dårlig dag teller vel dette også i den negative kolonnen.

Warren Buffet har planen klar på hvordan han rokkerer porteføljen som følge av Trump sin skatteplan. Hvis det går mot gjennomslag og implementering fra 1. Januar 2018, kan det bli vesentlig lavere kapitalskatt neste år. Da selger han aksjene som har gått dårlig i år og sitter på de som har gått bra, slik at mest mulig av gevinstbeskatningen kommer neste år. Det kan forsterke aksjer som har gjort det godt og dytte de som har underperformet enda lengre ned. Skal jeg diskontere det ned til oss her hjemme, betyr det salg av olje og energiaksjer og mer bull finans/teknologi. (Det er ikke Buffett som styrer hele markedet, men hvis han planlegger slik, så gjør nok mange andre det også).

Nå lanseres det et fond som skal eie 10 av de største kryptovalutaene, i en vektet basket. Akkurat som S&P500 ETF under navnet SPY (verdens mest handlede ETF). Det betyr at de revekter hele tiden slik at de enkelte eiendelene kun veier like mye som deres marketcap målt mot de 9 andre. Slik får investorene og sparerne en korrekt diversifisering eksponering mot en voksende industri.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer