Gå til hovedinnhold

Rolig start i vente, tross store sprik på børsene i Asia i natt. Smittesituasjonen i Europa i fokus

Det ble en blandet start på den asiatiske børsuken, da investorene i Japan og Kina sendte sine respektive indekser i hver sin retning. Nikkei 225 endte ned over to prosent.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt i snitt i fredag.

Selv om det endte relativt flatt på de amerikanske børsene fredag (S&P 500 ned marignale 0,1%), ble det en relativt volatil midtuke takket være den amerikanske sentralbankens beslutning om å holde rentebanen uendret da de møttes onsdag. Enkelte, inkludert oss, så for seg at rentebanen ville løftes noe etter økte vekst -og inflasjonsimpulser i økonomien, men Fed lot være. Når det er sagt, de lange rente fortsatte videre oppover etter møte, dermed kommer presset på sentralbanken til å øke ytterligere i forkant av neste møte.

FedEx (+6,1%) toppet vinnerlistene blant S&P 500 selskapene, etter meldinger om solid vekst i inntjeningen. Visa (-6,2%) derimot, endte på bunn. Verden mest kjente kortselskap er i søkelyset til justisdepartement for mulig brudd på konkurranselovgivningen.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,5 prosent i snitt mandag morgen.

Det ble en blandet start på den asiatiske børsuken, da investorene i Japan og Kina sendte sine respektive indekser i hver sin retning. Mens Nikkei 225 endte ned over to prosent, steg Shanghai CSI 300 0,8 prosent. Mao. er det ingen naturlig drahjelp å få fra Asia i dag. Forsyning, telekom og energi aksjer gjordet for øvrig best, mens de innenfor kategorien forbruksvarer gjorde det svakest.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 64,2 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,56, mens 30-års renten i USA ligger på 2,38 prosent.

Smittesituasjonen i en rekke europeiske land har forverret seg de seneste dagen, dermed vil den økonomiske gjeninnhenteing i Europa dra ytterligere ut i tid. Oljeprisen svekket seg betydelig på dette i forrige uke, dog oljesektoren klarte seg likevel relativt bra.

De lange statsrentene i USA, med 30-års renten i spissen, touchet 2,5 prosent i uken som var, men har kommet noe ned mandag morgen. 2,5 prosent er for øvrig hele 150 prosent høyere enn bunnen for ett år siden. Det er denne renteoppgangen som har bidratt til at mange investorer har kastet seg over de sykliske aksjene til fordel for vekstaksjene i 2021. Denne trenden er forøvrig ventet å fortsette såfremt verdensøkonomien fortsetter sin normaliseringsferd.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer