Gå til hovedinnhold

Rolig start i vente. Sykliske selskaper i vinden i USA og Asia. Oljeprisen videre opp

De amerikanske investorene gjorde som de har gjort mange ganger i år, å vekte seg opp i sykliske selskaper (finans, energi og materialer) på bekostning av vekstselskaper.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%. Utvalgte selskaper i fokus; Aker Horizon, Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, Nelhydrogen, Telenor

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

De amerikanske investorene gjorde som de har gjort mange ganger i år, å vekte seg opp i sykliske selskaper (finans, energi og materialer) på bekostning av vekstselskaper (teknologi). Denne sektorrotasjonen har gjort at Dow Jones indeksen har outperformet den teknologitunge Nasdaq indeksen med 3,7 prosentpoeng i 2021. Det er naturlig at denne trenden fortsetter i takt med at verdensøkonomien gjenåpnes.

De fleste smittetilfellene i verden i dag kommer fra land som ikke klart å vaksinere stor nok andel av befolkningen, deriblant India. I USA, Kina og Europa er situasjonen lysere enn på lenge. Når det er sagt, inflasjonspresset i økonomien er også ventet å ta seg opp i denne prosessen, noe som etterhvert vil lede til renteoppgang. I følge Warren Buffett er store deler av amerikansk økonomi “red hot”. Warren Buffetts Berkshire Hathaway (+1,5%) er for øvrig en av årets vinneraksjer med en oppgang på 20,4%.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,4 prosent i snitt tirsdag morgen.

I dag som i går, holdt børsene i Japan og Kina stengt grunnet helligdag. Når det er sagt, stemningen i de andre asiatiske landene var relativt god takket være positiv utvikling i energi -og materialsektoren.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 67,5 dollar per fat, opp 0,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,31, mens 30-års renten i USA ligger på 2,29 prosent.

Kraftige lettelser i smittetiltakene i flere viktige land og regioner har bidratt til ny optimisme i oljemarkedet. Transportsektoren er ventet å etterspørre vesentlig mer olje i tiden som kommer som en følge av økt reiselyst blant folk flest. Blant annet er etterspørselen etter flybilletter stor, spesielt i USA. Det er aturlig å anta at denne positive trenden vil fortsette så lenge vaksineringen av verdens befolkning går sin gang.

Lær mer om Warren Buffett – verdens beste investor

Markedspuls – Warren Buffett & Berkshire Hathaway spesialsending

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer