Gå til hovedinnhold

Rolig børsåpning i vente. Små bevegelser i Asia i natt. Nasdaq indeksen i ny all-time high

Det er relativt lite å melde om fra Asia i natt, da investorene i region valgte å forholde seg rolige. Så å si alle delsektorer endte innenfor intervallet +/- et halvt prosentpoeng

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt i går.

S&P 500, NASDAQ Composite og Dow Jones indeksen gikk i hver sine retninger onsdag, dog de samlede bevegelsene var relativt små. Investorenes appetitt for teknologi -og vekstaksjer var for øvrig størst, noe som bidro til oppgang og ny all-time high for NASDAQ indeksene, deriblant NASDAQ Composite (+0,3%). Selskapene som inngår i Dow Jones indeksen derimot, var mindre populære (kun 11 av 30 selskaper steg). Den brede S&P 500 indeksen endte mer eller mindre uendret.

Høsten står nå for tur, noe som normalt betyr økt volatilitet og usikkerhet på børsen. Når det er sagt, skulle det vise seg at selskapenes inntjening fortsatte å stige også i 3. kvartal er det ikke sikkert høsten blir dårlig. Mao. avhenger mye av om hvor mange negative resultatvarsler som kommer de neste to-tre ukene. Historisk sett har det kommet flere resultatvarsler i september måned, enn i de andre månedene av året.

Pinduoduo (+6,8%), Baidu (+5,2%) og Trip.com (+3,9%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i NASDAQ 100 indeksen, mens Seagen (-4,9%), CrowdStrike (-3,9%) og Autodesk (-2,2%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt torsdag morgen.

Det er relativt lite å melde om fra Asia i natt, da investorene i region valgte å forholde seg rolige. Så å si alle delsektorer endte innenfor intervallet +/- et halvt prosentpoeng. Energisektoren, sammen med telekom og forsyning gjorde det for øvrig best, mens teknologi, materialer og helse gjorde det svakest.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 71,3 dollar per fat, opp 0,9 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,7, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,3 og 1,92 prosent.

Medlemmene i OPEC og Russland (OPEC+) ble i går, enige om å holde fast med strategien om å øke oljeproduksjon med 400 000 for hver måned fremover. Denne beslutningen var for øvrig i tråd med forventingene, derfor ble også markedsutslagene svært begrensede. OPEC ser sterke underliggende etterspørselsdrivere i markedet, derfor virker de heller ikke å være bekymret for markedsbalansen på kort og mellomlang sikt.

Oljelagrene i USA falt videre i uken som var, mens bensinlagrene gikk i motsatt retning grunnet effekter knyttet til orkanen “Ida”.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer